Fierbere
Piftie de porc (racituri)
Unul din cele mai iubite aperitive traditionale de craciun, piftia e nelipsita de pe mesele romanilor. Desi gatirea termica e un proces de durata, piftia de porc nu iti solicita atentia foarte mult si se face chiar usor.
Supa cu galuste
Una din cele mai comune supe romanesti, supa de galuste e o bunatate in perioada sezonului rece, mancata fierbinte la masa de pranz. In plus, reteta e complementara salatei de boeuf, astfel ca poti face 2 feluri de mancare dintr-unul si poti economisi timp.
Salata de boeuf
Nelipsita de pe masa de sarbatori, mai ales de Revelion, salata de boeuf e usor de facut daca ai reteta potrivita. Incearc-o si foloseste-ti imaginatia pentru a o decora cat mai frumos.
Oameni de zapada – aperitiv
Un aperitiv foarte simpatic, care in mod cert ii va surprinde placut si ii va incanta atat pe cei mari, dar mai ales pe cei mici. Incearca sa faci aperitivele diferit anul acesta, si sigur masa de Craciun sau cea de Revelion va fi un real succes.
Gogosi imperiale (Eclere)
Gogosile imperiale, mult mai cunoscute sub numele de eclere, pot fi facute foarte usor si in casa. In plus asa stii mereu ca deserturile tale sunt proaspete.
Paste la cuptor
Reteta pertecta pentru zilele in care faci friptura, insa nu o poti manca pe toata. Pastreaz-o pentru mai tarziu, pentru ca poti face o portie rapida de paste la cuptor.
Piept de gasca cu pere caramelizate
Daca vrei sa pregatesti o masa putin mai extravaganta si sa faci combinatii inedite, incearca reteta de piept de gasca cu pere caramelizate. Reteta a fost trimisa de Niculina Udroiu, din Pitesti.
Piftie de porc
Nimic nu se compara cu o piftie de porc traditionala, preparata in casa cu putin timp inainte de Craciun.
Savarine
Nu intotdeauna prajiturile de cofetarie pot fi gasite proaspete. Pentru astfel de situatii, iata o reteta de savarine numai buna sa-ti potoleasca pofta. Reteta trimisa de Nadia Budur, din Braila.
Fulg de nea cu nectarine
In pragul Sarbatorilor de Iarna, si nu numai, indulcestete cu un fulg de nea cu nectarine, un dulce de casa bun de mancat pe saturate. Reteta a fost trimisa de Petria Florescu, din Mehedinti.