Fierbere
Pui la ceaun
Învățați cum să faceți o rețetă clasică, sățioasă , rapidă, cu un gust aparte și pe placul întregii familii: pui la ceaun cu usturoi și sos de bere. E la fel de gustoasă și dacă, în loc de aer liber, o faceți pe aragazul propriu! Spălați puiul, tăiați-l în bucățele medii și tamponați-l ușor să […]
Dulce de leche
Învață să prepari un dulce păcat tot mai popular și prezent în ultima vreme, pe care îl poți servi ori simplu ori să îl adaugi în componența altor deserturi. Dulce de leche se numește și vine din America de Sud. Noi i-am spune, simplu, cremă de caramel. Pentru început, trebuie să vă înarmați cu multă […]
Paste cu dovlecei și usturoi
Învață să prepari o rețetă extrem de rapidă, sănătoasă și consistentă, din ingrediente ieftine. Tăiați dovleceii în rondele, apoi în jumătăți. Pisați sau tăiați mărunt cățeii de usturoi. Turnați uleiul de măsline într-o tigaie mare și, după ce s-a încins puțin, puneți dovleceii și usturoiul la sotat pentru aproximativ 5-7 minute. Amestecați ocazional până când […]
Plăcintă cu pește și mazăre dulce
Cum am putea face pentru a economisi și a ne bucura mai mult de alimentele cumpărate? Cele mai gustoase idei în acest sens sunt oferite de faimosul bucătar Jamie Oliver, care tocmai a publicat o carte cu rețete total diferite de orice a făcut el până acum. Citește un interviu cu faimosul chef în revista […]
Plăcintă grăbită cu brânză
Dacă tocmai ai aflat că îți vin oaspeți și vrei să prepari o plăcintă cu brânză rapidă, dar fără foi cumpărate, poți încerca rețeta celebrei Nigella Lawson. Mod de preparare: Unge o tavă sau cratiță care merge la cuptor cu unt din belșug și încinge cuptorul al 190 de grade, foc iute. Fierbe repede cartofii, […]
Conopida și broccoli cu brânză a la Jamie Oliver
Învață să prepari o delicioasă rețetă de conopidă, broccoli și brânză pe care până și cei mici o vor devora. Ideea este a lui Jamie Oliver, dar asta nu înseamnă că nu poate fi preparată chiar de tine. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu. Curăță și feliază subțire usturoiul și […]
Cartofi fondanți
Cartofii fondanți fac parte din meniul marilor restaurante de lux, dar sunt foarte ușor de făcut. Și foarte buni. La exterior sunt bine rumeniți și crocanți, iar la interior sunt moi și fragezi. 1. Cartofii se curăță și se taie pe jumătate. 2. Se încinge untul în tigaie. Atunci când a început să facă spumă […]
Supa săracului
Supa săracului este delicioasă, săracă în calorii și foarte ieftină. În plus, se face rapid și este bogată în nutrienți. Vezi de ce ai nevoie, pentru a o prepara. Pune carnea la fiert, iar când dă în clocot, pune și legumele. Lasă totul la fiert pentru aproximativ o oră, la foc mic. Adaugă sare și […]
Kinder felie de lapte
Învață să prepari acest desert rapid pentru cei mici, în varianta mai sănătoasă, făcută în casă, cu ingrediente naturale. Mod de preparare: Separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile până fac moațe tari. Amestecă gălbenușurile cu mierea și adaugă amidon și cacao. Împăturește albușurile în aluat cu o spatulă și tapetează cu hârtie de copt […]
Macaroane cu brânză
Învață să faci această rețetă clasică de macaroane cu brânză la cuptor, care poate fi preparată atât în variantă dulce, cu stafide, cât și sărată, cu mărar. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade. Se pune apă la fiert într-o oală mare cu un praf de sare. Se fierb macaroanele […]