Fierbere
Bomboane de ciocolată cu rom
Învață să prepari în casă bomboane de ciocolată cu rom, o combinație de arome, texturi și alcool care îți va alinta simțurile. Mod de preparare: Amestecă frișca lichidă cu untul și zahărul într-o tigaie, pe foc mic. Adaugă ciocolata și topește încet. Adaugă și aromele și romul și amestecă bine. Dă deoparte de pe foc […]
Tăieţei de casă
Învaţă chiar acum să prepari tăieţei de casă cu ou, fragezi şi gustoşi. Vezi reţeta simplă şi nu vei mai cumpăra niciodată tăieţei din comerţ. Mod de preparare: Bate ouăle cu laptele şi adaugă treptat făina, până la înglobare completă. Amestecă toate ingredientele până la omogenizare. Lasă aluatul, care este foarte elastic şi lipicios să […]
Coliva tradiţională
Nu trebuie să faci colivă doar pentru un parastas. Coliva tradiţională este un desert gustos, de post, care poate face deliciul oricui iubeşte cerealele şi nucile. Mod de preparare: Se spală arpacaşul şi se pune în apă rece la fiert (faţă de orez, pentru colivă ai nevoie de trei ori şi jumătate mai multă apă […]
Tort salam de biscuiți
Tortul din salam de biscuiți este probabil cel mai simplu tort. Oricine îl poate face după această rețetă rapidă și ieftină. 1. Se amestecă smântâna și untul și se țin la foc mic, amestecând continuu, până se topește complet untul și începe să clocotească ușor. 2. Se adaugă ciocolată ruptă în bucăți mici și se […]
Colțunași cu vișine
Colțunașii cu vișine se fac repede, din puține ingrediente și sunt absolut delicioși. Să vedem o rețetă simplă. 1. Vişinele decongelate se pun într-o sită să se scurgă bine. 2. Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea şi apoi cu ouăle. Se adaugă încet apa, amestecând şi formând aluatul. Pe masa de lucru se frământă un pic […]
Frigărui din cartofi
Frigărui din cartofi simple și rapide, gata în numai 30 de minute, din puține ingrediente. Iată rețeta. 1. Cartofii se spală foarte bine şi se fierb în apă clocotită cu sare numai pentru 10 minute. 2. Între timp, beţele de frigărui, dacă sunt din lemn, se pun la înmuiat în apă caldă. Baconul se taie felii. 3. Se înşiră […]
Ciulama de ciuperci champignon
Ciulamaua de ciuperci se face repede și este ieftină – numai 5,75 lei pentru o porție. Încearcă această rețetă simplă! 1. Ciupercile se curăţă, se taie mărunt şi se pun într-o tigaie cu 100 g unt. Se presară cu sare şi se lasă pe foc să-şi lase zeama şi să se fiarbă. 2. Între timp, restul untului […]
Ardei pane
Ardei pane gata în numai 15 minute, după o rețetă foarte simplă. Cina ideală pentru toată familia. 1. Ardeii curăţaţi de seminţe şi nervuri se fierb 2 minute în apă clocotită cu sare şi apoi se lasă la scurs. 2. Baconul se prăjeşte şi se taie cât mai mic, apoi se amestecă bine cu cele două tipuri de brânză. […]
Fasole în bol de pâine
Fasolea în bol de pâine este una din mâncărurile tradiționale pe care orice gospodină trebuie să știe cum să le facă. Rețeta e simplă și rapidă. 1. Se curăţă ceapa, se taie mărunt, după care se căleşte într-o oală. 2. Se curăţă şi morcovul şi gogoşarul, se taie mărunt şi se pun peste ceapă. Se lasă să se […]
Brioşe cu pere
Brioşe cu pere delicioase şi uşor de făcut după o reţetă rapidă. 1. Se spală şi se curăţă perele. Se lasă întregi şi se pun să fiarbă cu zahărul, esenţa de vanilie, coaja de portocală, zeama de lămâie, lichiorul şi apa. Se lasă să fiarbă până scad la jumătate. Se dau apoi deoparte şi se […]