Fierbere
Altfel de varză la cuptor
O varză la cuptor cum nu ai mai mâncat până acum, după o rețetă foarte simplă. 1. Varza se curăţă, se taie în patru şi se fierbe în apă clocotită timp de 10 minute. 2. Ceapa se taie mărunt şi se pune în vasul de cuptor împreună cu roşiile tocate. 3. Se aşază varza, se presară cu […]
Supă de banane cu tapioca
Învaţă să faci un desert inedit şi exotic, cu banane, lapte de cocos şi tapioca. Seamănă cu un orez cu lapte mai aromat şi cei mici vor rămâne fani pe viaţă ai supei de banane cu tapioca şi cocos. Mod de preparare: Pune la fiert 2 ceşti şi jumătate de apă şi amestecă perlele de […]
Mămăligă în crustă cu sote de ciuperci
Mămăliguţa românească nu trebuie să fie mereu clasică şi tradiţională, cu brânză şi smântână, sau ca garnitură la sarmale. Mămăliguţa poate deveni un preparat sofisticat, alături de un sote de ciuperci delicios. Mod de preparare: Încinge ulei într-o tigaie, la foc mic. Adaugă ciupercile tăiate şi sotează timp de 4 minute. Adaugă ierburile aromate şi […]
Panna cotta cu fructe
O panna cotta delicioasă cu fructe este desertul perfect pentru zilele când ai mânca un dulce de casă. Se face rapid şi din puţine ingrediente. 1. Smântâna, zaharul si vanilia se pun la foc si, când încep sa fiarba, se trage vasul de pe aragaz. 2. Se adauga gelatina înmuiata în apa si colorantul, se […]
Ciorbă de potroace
Cea mai bună ciorbă de potroace după o reţetă simplă, pe care o poate face oricine. 1. Se curăţă şi se pârleşte carnea, se spală şi se pune la fiert în circa 3 litri de apă rece cu sare. Se ia spuma ori de câte ori apare. 2. Între timp, legumele se curăţă şi se […]
Mămăligă cu ciuperci
Mămăliga cu ciuperci este perfectă şi pentru cină, şi pentru prânz. În plus se face uşor şi nu necesită multe ingrediente. Iată reţeta! 1. Se fierbe mămăliga după regula proprie, având grijă să se obţină o mămăligă mai tare care se răstoarnă după fierbere într-un vas cu margini drepte. Se nivelează şi se lasă să […]
Ruladă cu caramel şi mere
Învaţă să prepari o ruladă delicioasă cu mere şi sos de caramel cu nuci. Încinge cuptorul la 175 grade şi tapetează o tavă cu hârtie de copt. Bate ouăle la viteză mare, adaugă zahărul, sucul de mere şi melasa, apoi făina, praful de copt, scorţişoara, nucşoara, cuişoarele şi sarea. Toarnă aluatul în tavă şi dă […]
Plăcintă cu mămăligă
Ştiai că poţi folosi mălaiul pentru o plăcintă cu mămăligă delicioasă? Uite cum se prepară un fel de mâncare săţios şi gustos, numai bun în această toamnă. Mod de preparare: Se pun la fiert sub presiune sau cu capac etanş carnea de porc, fasolea, berea, apa, roşiile, condimentele şi usturoiul. Între timp, se pune la […]
Cum să faci chipsuri din mămăligă
Îţi plac cartofii prăjiţi şi vrei să nu te îngraşi, sau iubeşti mămăliga, dar te-ai plictisit să o mănânci cu brânză? Avem o soluţie pentru toată lumea: chipsuri din mămăligă cu ierburi aromate la cuptor. Mod de preparare: Încinge apă într-un vas mediu şi fă o mămăligă potrivită, cu un strop de ulei de măsline […]
Turtiţe cu conopidă
Învaţă să prepari nişte turtiţe cu conopidă delicioase, care te vor delecta şi reci şi calde, în weekend, la picnic sau la petreceri. Mod de preparare: Se rupe conopida bucheţele mici şis e fierbe la maşina cu abur sau pe foc mediu, cu puţină sare de mare. Se pasează ca un piure de cartofi. Se […]