Fierbere
Biluţe rapide cu afine
Învaţă să prepari biluţe rapide şi delicioase cu afine. Sunt pline de energie şi de antioxidanţi. Pune afinele într-un castron mare şi opăreşte-le cu apă fierbinte. Pune un capac şi lasă-le să stea la abur circa 1 oră. Pune afinele într-un blender sau robot şi amestecă restul de ingrediente, în afară de nuca de […]
Tort Stracciatella
1. Se bat galbenusurile cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga laptele, zaharul vanilat, iar compoziţia se pune pe foc si se amesteca încontinuu. 2. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga gelatina hidratata. 3. Între timp, se mixeaza 500 ml frisca, dupa care se încorporeaza compoziţia preparata anterior. Se […]
Batoane Twix fără coacere
Învaţă să prepari rapid nişte batoane dulci Twix fără coacere, care îi vor încânta pe cei mici şi mari deopotrivă. Vei folosi numai 5 ingrediente pentur un desert de vis fără foc. Mod de preparare: Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Dizolvă zahărul în 3 linguri de smântână, amestecând până nu rămân cocoloaşe. Pune […]
Tartă cu cremă şi fructe de pădure
Această tartă cu cremă şi fructe de pădure se face foarte uşor şi este delicioasă. Iată o reţetă simplă: 1. Pentru aluat, făina cu sarea şi untul moale se amestecă cu degetele şi, după ce tot untul s-a încorporat şi amestecul a devenit ca un nisip, se leagă cu apă. Se amestecă şi se frământă, […]
Lebăr
Lebărul tradiţional nu trebuie să lipseacă din colecţia ta de reţete. Iată cum se face! 1. Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele. 2. Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru. După ce […]
Cârnăciori cu piure şi castraveţi
Cârnăciori cu piure şi castraveţi – un fel de mâncare delicios, săţios şi perfect pentru mesele în familie. Încearcă această reţetă specială! 1. Cârnăciorii se împletesc, se fixează cu scobitori şi se ung cu ulei de măsline. Se înţeapă cu un ac sau cu o scobitoare şi se freacă bine cu usturoi pisat. 2. Se […]
Pui cu sos aromat
Pui cu sos aromat cu usturoi, busuioc şi un strop de piper. O reţetă delicioasă pentru cină. 1. Se spală bine puiul şi se lasă câteva minute în apă clocotită. 2. Între timp, se pun pastele să fiarbă în apă cu sare. 3. Se scoate puiul, se şterge cu un şervet absorbant şi cu un […]
Unsoare boierească
Un preparat tradiţional foarte gustos pe care trebuie să-l încerci şi tu. Iată cât de uşoară e reţeta! 1. Slănina se taie cuburi, care se pun într-un vas tip tuci şi se lasă să se to- pească împreună cu apa. Se amestecă bine. 2. După ce s-au format jumările, se strecoară untura şi se lasă […]
Jumări cu bere
Jumări cu bere delicioase perfecte ca aperitiv la o masă tradiţională. Iată o reţetă simplă: 1. Slănina se taie cuburi şi, împreună cu berea, se pune într-un vas să se topească. 2. După ce s-a topit, jumările se scot pe şervete de hârtie, iar untura rezultată se aruncă. 3. Se presară jumările cu sare numai […]
Bezea cu fructe si ciocolata
Bezeaua cu fructe şi ciocolată nu este uşor de făcut, dar merită tot efortul. Iată o reţetă uşor de urmat! 1. Pentru bezea, apa si zaharul se pun pe foc pentru a le transforma în sirop si, în paralel, se bat albusurile spuma. 2. Când albusurile s-au semitransformat în spuma, se micsoreaza viteza mixerului, se […]