Tigaie de vită cu legume crocante

Tigaie de vită cu legume crocante şi foarte gustoase, ideală pentru cină. Iată cât de uşor se face această reţetă! 1.   Morcovii se taie bastonaşe subţiri, iar ardeii în fâşii subţiri. 2.   Carnea se taie, de asemenea, în fâşii fine şi, împreună cu ardeii şi morcovii, se pune la prăjit în tigaia cu ulei. 3.   […]

Chişcă cu hrişcă (caltaboş)

Reţetă tradiţională de chişcă cu hrişcă (caltaboş). Iată cum se prepară! 1.   Se spală bine carnea şi măruntaiele şi se pun la fiert în apă rece împreună cu slănina. 2.   După ce încep să fiarbă, se spumează supa şi se adaugă piperul, foile de dafin, sarea, două cepe şi doi morcovi. 3.   Între timp, se […]

Carne la borcan

Carne la borcan foarte gustoasă, uşor de făcut şi la îndemînă pentru o cină rapidă. Vezi reţeta! 1.    Se taie carnea, muşchiul, costiţa şi cârnaţii în bucăţi şi se aranjează în borcane de 700 de ml. 2.    În fiecare borcan, se pun câte două boabe de piper şi o foaie mică de dafin. 3.    Se […]

Pește cu sos de roșii

O rețetă simplă și foarte rapidă – unde mai pui că e și gustoasă! Un grozav pește cu sos de roșii se prepară astfel: 1. Ceapa şi ardeii se taie cubuleţe mici care se pun la călit în ulei. Se presară cu un praf de sare. 2. Se taie şi roşiile, cât se poate de mici, […]

Supă de roșii… cu buline

Ce îi poate convinge pe cei mici să mănânce sănătos și pe cei mari să-i uimească? Un aranjament altfel! Uite cum să faci supă de roșii cu buline! 1. Legumele se curăţă, se taie în patru şi se pun într-o oală cu apă. Se presară sare şi se lasă la fiert 30 de minute. 2. După acest […]

Tartă cu caramel sărat

Te-ai mai gândit până acum ce desert delicios ai putea face cu niște caramel și niște sare? Încearcă și tu tartele cu caramel sărat! 1. Se face un aluat fraged, amestecând toate ingredientele într-un bol și frământând puțin, cât să se lege între ele. Se dă la rece timp de 30 de minute, apoi se întinde în strat de […]

Supă-cremă de conopidă

Ai poftă de ceva cu totul special, de care n-ai mai mâncat până acum? Îți propunem o super supa cremă de conopidă! Vezi cât de ușor se prepară: 1. Se călește ceapa în ulei la foc foarte mic până se înmoaie bine, dar nu se colorează. Se adaugă usturoiul zdrobit, dafin, sare, piper (de preferat alb) și se călesc […]

Piept de curcan cu sos, pentru hiper-tensiune

Dacă suferi de hiper-tensiune trebuie să ai grijă ce mănânci. Așa că îți propunem o rețetă gustoasă de piept de curcan cu sos nemaipomenit: 1. Într-un bol, se amestecă dulceaţa, muştarul, cimbrul şi piperul. Carnea se pune în vasul de copt şi se unge cu amestecul de muştar. 2. Se dă vasul la cuptor pentru 50 de minute. 3. […]

Paste cu roşii uscate la soare şi brie

Învaţă să faci paste cu roşii uscate la soare, brânză brie şi ardei gras cu busuioc ca la mama lor, în Italia. Mod de preparare: Amestecă pastele linguine, busuiocul, ardeii uşor căliţi, roşiile uscate la soare şi usturoiul într-un vas mare. Adaugă apa, uleiul de măsline, sarea, fulgii de ardei iute şi o cantitate mare […]

Paste rapide la capac cu spanac

Învaţă să faci paste cu spanac şi anghinare fără efort, aruncând totul într-o oală. Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi taie felii subţiri. Taie şi anghinarea, ceapa, usturoiul. Pune supa de legume, uleiul de măsline, ciupercile, inimile de anghinare, ceapa şi usturoiul într-o oală mare. Rupe pastele fettucine în două şi aruncă-le în oală alături […]