Fierbere
Gulyas de porc
Gulyas de porc delicios, gata într-o oră. Iată o reţetă simplă pe care trebuie să o încerci. 1. Într-un vas de fontă, de preferinţă, se încinge uleiul şi se căleşte ceapa tăiată mărunt. După ce a devenit aurie, se adaugă carnea tăiată cuburi şi coasta afumată. 2. Se lasă să se rumenească şi carnea şi […]
Ciorbă din coaste de porc
O ciorbă din coaste de porc foarte gustoasă şi uşor de făcut. Vezi reţeta. 1. Coastele tăiate și spălate se pun al fiert cu 5 litri de apă şi sare. Se ia spuma. Separat, se călesc în ulei 5 minute, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel și ardeiul gras. 2. După ce costiţele sunt aproape fierte, […]
Papanaşi cu fructe
Papanaşi cu fructe delicioşi şi foarte aspectuoşi. Sunt uşor de făcut şi trebuie să-i încerci. Iată reţeta. 1. Într-un castron se fărâmiţează brânza cu furculiţa şi apoi se adaugă oul. 2. Se amestecă bine şi se pune apoi făina. Se amestecă din nou foarte bine pentru a obţine o pastă potrivit de tare. 3. Se […]
Papiote cu orez
Papiote cu orez foarte aspectuoase şi potrivite pentru cei mici şi nu numai. Iată reţeta: 1. Ardeiul se taie fâşii şi, împreună cu orezul şi felioare de morcov, se călesc un minut în unt topit. Apoi, se pun sare şi apă, se acoperă şi se lasă la fiert. 2. Între timp, crenvurştii se taie în […]
Supă cu găluşte vesele
O supă cu găluşte vesele pe care toţi copiii o iubesc. Iată o reţetă simplă: 1. Carnea se spală şi se curăţă bine, apoi se pune la fiert cu apă rece. Se ia spumă până ce aceasta nu mai apare. 2. Între timp, se decupează morcovul cu o formă de floricică şi ce rămâne dintr-o […]
Prăjitură banana split reinterpretată
Învaţă să prepari o prăjitură inedită, după un desert clasic reinterpretat: banana split cu blat pufos. Mod de preparare: Amestecă biscuiţii digestivi cu untul topit într-un castron mic. Pune deoparte ½ din cele două înainte de a începe, apoi restul îl presezi într-un vas cu fundul rotund, sau tava ta de prăjituri preferată. Pune feliile […]
Pastramă de vită
Pastrama de vită făcută în casă e mai gustoasă şi mai sănătoasă decât cea cumpărată. Vezi cea mai simplă reţetă de pastramă: 1. Toate ingredientele pentru saramură se pun la fiert şi se lasă până ce zahărul şi sarea s-au topit. Se lasă la răcit şi apoi, rece, saramura se pune la frigider pentru două […]
Pastramă de pui
Pastrama de pui făcută în casă e foarte gustoasă şi mai sănătoasă ca cea de la magazin. Iată reţeta. 1. Se mărunţesc boabele de ienupăr şi de piper, fără a le transforma în praf. 2. Se pun la fiert apa, jumătate din cantitatea de ienupăr şi piper împreună cu zahărul, sarea şi foile de dafin. […]
Orez cu năut
Orez cu năut perfect pentru post. Reţeta e simplă şi foarte gustoasă. Iată cum se prepară: 1. Năutul se pune la înmuiat în apă rece de seara, a doua zi se scurge şi se pune la fiert aproximativ o oră. 2. Într-o cratiţă cu ulei se pune la călit ceapa albă tăiată mărunt şi, după […]
Aspic de legume
Un aspic de legume foarte gustos, aspectuos şi uşor de preparat. Trebuie să încerci această reţetă: 1. Morcovii se taie rondele şi se pun la fiert. Mazărea şi fasolea se gustă şi, dacă mai trebuie, se fierb. 2. Peştele se scurge din conservă şi se mărunţeşte, dacă nu este deja. 3. Se desface cubul de […]