Paste cu carne tocată

Paste cu carne tocată la alegere – un fel delicios şi rapid pentru cină. Iată reţeta simplă: 1.   Într-o tigaie cu ulei se pune carnea la călit şi se desface cu lingura. Se lasă până ce îşi schimbă complet culoarea şi se prăjeşte, aproximativ 15 minute. 2.   Pastele se fierb 10 minute în apă cu […]

Stufat cu vin

1. Se spală şi se taie carnea de miel în bucăţi potrivite şi se prăjesc în ulei, câteva minute pe fiecare parte, până îşi schimbă culoarea. 2. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se împletesc câte 2 fire de ceapă cu unul de usturoi, apoi se adaugă peste carnea de miel înăbuşită. Se […]

Drob de miel

1. Toată carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare, boabe de piper, cimbru şi oregano, aproximativ o oră. Morcovii se curăţă, se spală, se taie rondele şi se călesc într-o tigaie încinsă cu unt. 2. Carnea fiartă şi morcovii căliţi se dau prin maşina de tocat. Se […]

Lapte de bou

Ca multe alte mâncăruri tradiționale vechi, rețeta ”Lapte de bou” se prepara în special în perioadele de post, având variante diferite, în funcție de regiuni. În Comuna Racoviță din Județul Sibiu rețeta se prepara din prune uscate și se mânca în loc de murături, cu fasole bătută. În alte regiuni, ”Laptele de bou” se prepara […]

Prăjitură de orez şi caise

Prăjitură de orez şi caise foarte simplă şi rapidă, cu numai 5 ingrediente. Iată reţeta. Se pun gălbenuşurile şi se amestecă. Separat, se bat albuşurile spumă şi se pun şi acestea în compoziție. Se amestecă de sus în jos. Orezul spălat şi bine scurs se pune la fiert cu laptele. Se amestecă mereu pentru a […]

Wok de tăieţei chinezeşti

Un wok de tăiţei chinezeşti foarte uşor şi rapid – gata în numai 15 minute. Iată reţeta. 1.   Morcovul se trece prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune la călit în ulei cu ardeii tăiaţi fâşii foarte subţiri. Între timp, se încălzeşte apa şi, când fierbe, se dă drumul tăieţeilor de orez. Se lasă […]

Supă de broccoli cu smântână

O supă de broccoli delicioasă şi sănătoasă cu smântînă. Iată una din cele mai simple reţete: 1.   Se prepară supa de pasăre din cele trei cuburi şi 1,5 litri de apă. Broccoli se curăţă şi se taie tija la aproximativ 5 cm. În oala de fiert supa se topeşte untul şi se pune ceapa tocată […]

Chiftele de soia

Chiftele de soia foarte gustoase potrivite pentru vegetarieni şi pentru post. Iată o reţetă simplă. 1.   Soia se fierbe în apă cu jumătatea de cub de concentrat pentru 30 de minute. Apoi se lasă să se scurgă şi se presează foarte bine. 2.   Usturoiul pisat se amestecă bine cu soia şi cartoful trecut prin răzătoarea […]

Tartă cu dovlecei

O tartă cu dovlecei delicioasă, ideală ca apritiv şi nu numai. Vezi reţeta: 1.   Se spală dovleceii şi se taie cubuleţe de aproximativ un centimetru. Se pun la fiert pentru aproximativ trei minute. 2.   Între timp, se dă brânza telemea pe răzătoare. Se separă ouăle, iar peste găl­benuşuri se adaugă două linguri de ulei de […]

Supă-cremă de legume

O supă-cremă de legume foarte gustoasă care se face repede şi uşor. Iată reţeta: 1.   Se spală bine legumele şi se curăţă. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în unt. 2.   Peste ea, se adaugă restul legumelor tăiate cubuleţe şi se asezonează cu sare, piper şi boia. Peste acestea, se toarnă apă […]