Fierbere
Tortitas de res
Tortitas de res este o reţetă mexicană simplă şi delicioasă, pe care trebuie să o încerci şi tu. Vezi cum se prepară: 1. Carnea se pune într-o oală sub presiune cu ceapa și un pic de sare, timp de 30 minute. Se desface firișoare și se amestecă bine cu puțină făină și cu ouăle bătute. […]
Borş de perişoare cu oase de viţel
Un borş de perişoare delicios şi plin de savoare datorită oaselor de viţel. Iată o reţetă simplă, dar gustoasă: 1. Se spală oasele şi se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează încontinuu, iar după jumătate de oră de fiert se scot oasele din zeamă. 2. Se curăţă ceapa, morcovii şi ardeii, se […]
Raţă umplută
Raţă umplută cu ciuperci – un fel special pentru zile de sărbătoare şi nu numai. Iată reţeta: 1. Se curăţă raţa, se spală foarte bine, după care se asezonează cu sare şi piper. 2. Se pune la fiert orezul în apă cu sare, iar într-o altă cratiţă se pun măruntaiele la fiert. 3. Între timp, […]
Chutney de ceapă roşie
Învaţă să faci un sos chutney delicios şi aromat cu ceapă roşie. Iată o reţetă simplă. 1. Se curăţă ceapa şi se taie peştişori. Într-un vas mare, se pun uleiul, zahărul şi ceapa. Se călesc, până când ceapa devine sticloasă. 2. Se adaugă vinul şi oţetul şi se lasă să fiarbă până scade lichidul. Se […]
Prăjitură cu sirop de cacao
O prăjitură cu sirop de cacao foarte gustoasă şi uşor de făcut. Iată o reţetă simplă. 1. Pentru blat, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, după care se mixează şi cu zahăr. Se amestecă gălbenuşurile cu ulei şi se pun peste albuşuri. 2. Se încorporează mai apoi […]
Supă de mazăre de post
Supa de mazăre nu are nevoie de carne ca să fie gustoasă! Uite cum poți prepara una delicioasă, de post: 1. În oala de fiert se pun la călit în ulei ceapa şi miezul de salată. 2. Se adaugă mazărea şi se toarnă apă clocotită separat. Se lasă la fiert 20 de minute. 3. Se opresc 2-3 linguri […]
Năut cu sos tomat
Năutul abia a început să fie folosit mai mult în bucătăriile noastre. Uite cum să-l prepari cu sos tomat. 1. Cu o seară înainte de pregătire, se pune năutul la înmuiat în apă călduţă. A doua zi se scurge, se trece sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. 2. Într-o cratiţă se pune uleiul […]
Spumă de lapte
Spuma de lapte este un desert delicios, adorat de toți copiii! 1. Bananele se mixează şi se stropesc cu suc de lămâie, apoi se amestecă bine cu zahărul şi brânza. Se mixează din nou. 2. Foile de gelatină se înmoaie în apă şi într-o crăticioară se încălzeşte laptele. Se adaugă apoi gelatina şi se amestecă bine. 3. Se toarnă […]
Salam de biscuiți
Orice copil ar trebui să se bucure de o porție delicioasă de salam de biscuiți! Uite rețeta: 1. Într-un vas se fierb 60 ml lapte şi zahărul pentru a obţine un sirop în care, apoi, se adaugă untul. Se amestecă energic pentru a-l topi. 2. Cacaua se dizolvă în restul laptelui, se amestecă apoi cu crema de unt […]
Supă de ceapă
Adu bucătăria franțuzească la tine acasă! Supa de ceapă, un fel de mâncare sofisticat, dar ușor de preparat: 1. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în untură, în oala de fiert. 2. Se lasă să se înmoaie, fără să se ardă şi apoi se adaugă făina, sarea şi piperul. Se amestecă pe foc 2-3 minute. […]