Fierbere
Dovlecei umpluți cu cușcuș
De sărbători – și nu numai – poți pregăti un fel de mâncare altfel decât până acum. Iată cum se prepară dovleceii umpluți cu cușcuș! 1. Se curăţă dovleceii de coajă şi se golesc de conţinut. 2. Miezul dovleceilor se toacă mărunt și se amestecă bine cu cuşcuşul. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, busuiocul, uleiul, sarea şi piperul. 3. După […]
Budincă de cușcuș
Sigur n-ai mâncat budincă de cușcuș până acum! Uite cât de simplu se prepară acest desert delicios! 1. Într-o crăticioară se pun laptele, zahărul şi batonul de scorţişoară. Se lasă la fiert 5 minute. 2. Se trage laptele de pe foc, se pun stafidele şi cuşcuşul, se amestecă, se acoperă şi se lasă 30 de minute. 3. Se adaugă […]
Viţel cu sos alb
Viţel cu sos alb delicios, numai bun pentru o cină rapidă. Iată o reţetă simplă. 1. Se pun la fiert doi litri de apă şi se adaugă carnea tăiată cuburi pentru un minut, cât să se albească. Se aruncă apa, iar carnea se trece rapid sub un jet de apă rece. 2. Carnea se pune […]
Pui catalan
Puiul catalan este cina ideală penru zilele lungi, când nu ai timp să găteşti. Se face repede şi e foarte gustos. 1. Se curăţă, se spală şi se taie puiul în bucăţi care se rumenesc uşor în ulei. Se scot şi, în acelaşi ulei, se pune ceapa tăiată peștişori şi toate celelalte legume, tăiate. 2. […]
Paste cu floare de dovlecel
Pastele cu floare de dovlecel snt gustoase şi arată foarte bine. Iată o reţetă simplă. 1. Pastele se fierb în apă cu sare conform indicaţiilor de pe pachet. Apoi, se scurg şi se trec rapid printr-un jet de apă rece. 2. Roşiile se curăţă de coajă şi se taie, apoi se pun la călit în […]
Dovlecei umpluţi cu quinoa
Dovlecei umpluţi cu quinoa – un fel de mâncare dietetic şu uşor, ideal pentru cină. Iată cât de uşoară e reţeta. 1. Quinoa se pune la fiert în apă rece sărată cu apă de trei ori cantitatea ei. Se lasă la fiert numai 10 minute. 2. Între timp, într-o lingură de ulei încins se călesc […]
Chiftele de quinoa
Chiftele de quinoa delicioase şi sănătoase, care se fac foarte repede. Reţeta aici: 1. Boabele de quinoa se pun la fiert cu apă rece şi sărată măsurată de trei ori cantitatea lor. Se lasă 20 de minute la fiert, până ce apa este complet absorbită. Apoi se lasă să se răcească. Broccoli se fierbe, la […]
Fructe în sirop de verbină
Fructe în sirop de verbină – un sirop uşor, gustos şi aromat care se face uşor şi repede. Iata reţeta. 1. Se prepară întâi siropul prin fierberea apei, zahărului şi a frunzelor de verbină. Se lasă la fiert 5 minute, se trage vasul de pe foc şi se lasă aşa pentru 15 minute. 2. Fructele […]
Lichior de caise
Lichior de caise – o băutură fină, dulce şi gustoasă. Încearcă această reţetă rapidă! 1. Se spală fructele și se curăță de sâmburi. 6 sâmburi se sparg cu un ciocan şi li se scoate miezul, care se taie mărunt. De asemenea, caisele se taie felii. 2. Se dau într-un un clocot caisele, miezul din sâmburi, […]
Dulceaţă de mure
Dulceaţă de mure delicioasă după o reţetă foarte simplă. Iată cea mai rapidă reţetă! 1. Murele alese şi spălate se pun în cratiţa specială de dulceaţă cu 300 ml apă. Când încep să fiarbă, se trage vasul de pe foc şi se pasează fructele printr-o sită deasă. 2. După pasare, piureul se cântăreşte şi, pentru […]