Peltea de caise

Peltea de caise – o peltea parfumată şi gustoasă pe care o poate face oricine. Iată o reţetă simplă. 1.   Caisele spălate se desfac în două şi se extrage sâmburele. Apoi, caisele şi sucul de mere se pun la fiert pentru 15 minute. 2.   Într-o strecurătoare fină se aşază o bucată curată de tifon şi […]

Dulceaţă de zmeură

Dulceaţă de zmeură – o dulceaţă delicioasă şi parfumată p ecare trebuie să o ai în casă. Iată o reţetă simplă. 1.   Zmeura aleasă şi foarte rapid trecută sub un jet de apă rece se pune într-un vas special de dulceaţă şi se așază la foc mic. 2.   Se lasă 20 de minute şi, când […]

Dovlecei în oţet

Dovlecei în oţet – o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Încearcă această reţetă! 1.   Dovleceii spălaţi se taie felii care se pun în borcane cu o linguriţă de sare şi de zahăr pentru fiecare borcan. Se pun crenguţe de mărar în fiecare borcan. 2.   Se diluează o […]

Zarzavat în sos de roşii

Zarzavat în sos de roşii – o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Iată reţeta! 1.   Roşiile foarte bine coapte se taie în două sau în patru şi se pun la fiert. După 15 minute se pasează, iar sucul obţinut se pune din nou la fiert cu sarea. […]

Fasole păstăi la borcan

Fasole păstăi la borcan – o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Iată o reţetă simplă! 1.   Fasolea spălată se pune la fiert în apă cu sare măsurată în proporţie de 2 linguriţe pentru fiecare litru de apă. 2.   Nu se fierbe complet, doar 15 minute, şi când […]

Bulion de ardei capia

Bulion de ardei capia, o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Iată reţeta! 1.   Ardeii se curăţă de cotoare şi seminţe, se spală şi se trec prin maşina de tocat. 2.   Pasta rezultată se sărează şi se pune la fiert pentru 30 de minute, din momentul în care […]

Salată de năut

O salată de năut perfectă pentru o cină uşoară. Încearcă această reţetă simplă! 1.   Năutul se pune în apă rece de seara până dimineaţa. A doua zi, se scurge şi se pune la fiert cu apă şi un praf de sare. 2.   După ce a fiert, se scurge bine şi se pune într-un castron. Se […]

Salată de cartofi

O salată de cartofi uşoară, după o reţetă simplă şi rapidă. Perfectă pentru o masă dietetică. Iată reţeta: 1.   Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă într-o oală cu capac. Apoi, se curăţă cât sunt calzi şi se taie. Se presară cu sare. 2.   Se toarnă imediat ulei peste ei şi se […]

Orez cu pui şi ardei

Orezul cu pui şi ardei este un fel delicios, uşor şi simplu pe care trebuie să-l încerci. Vezi o reţetă ideală pentru cină. 1.   Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu un praf de sare pen­tru 15 minute. Se spumează şi zeama se strecoară pentru a fi folosită ulterior. Apoi, carnea se […]

Chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi delicioase pe care le prepari într-o oră. Încearcă această reţetă: 1.   Într-o oală cu apă clocotită şi sărată se pun la fiert cartofii în coajă, bineînţeles, bine spălaţi. Se fierb şi se curăţă cât sunt călduţi. 2.   Apoi, se pasează ca pentru piure, dar nu chiar atât de fin, şi se adaugă […]