Fierbere
Chiftele de varză
Chiftele de varză ideale ca aperitiv, dar şi ca fel principal dacă vrei ceva uşor. Încearcă această reţetă simplă! 1. Varza se taie fideluţă, cât mai mărunt, la fel şi conopida. Se fierb pentru 10 minute în apă clocotită cu sare. Apoi, se pun în strecurătoare şi se lasă să se scurgă foarte bine, în […]
Budincă de orez cu lapte
O budincă de orez cu lapte delicioasă, care se face foarte uşor – desertul ideal. Trebuie să încerci această reţetă. 1. Într-o crăticioară se pun orezul, apa şi sarea şi se lasă să ajungă la punctul de fierbere. În acest moment, se acoperă crăticioara cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic […]
Piure cu salată de legume
Piure cu salată de legume – un piure deosebit, bun ca garnitură, dar şi ca fel principal. O reţetă uşoară pe care trebuie să o descoperi. 1. Se curăţă cartofii și morcovii, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. Separat, se pun la fiert și cele 4 ouă care trebuie […]
Prăjitură cu cremă fondant
Învaţă să prepari o prăjitură cu cremă fondant care se topeşte în gură. Mod de preparare: 1. Pentru blat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce se obţine un amestec spumos. Se adaugă făina cernută cu amidonul şi se amestecă. Se bat albuşurile cu un praf de sare şi se adaugă cu grijă în amestecul […]
Budincă festivă
Învaţă să prepari o budincă festivă pentru acele ocazii speciale în familie. Mod de preparare: 1. Pentru budinca de vanilie se pun la înmuiat în apă rece foile de gelatină. Pastaia de vanilie se taie în două si se răzuie seminţele. 2. Se amesteca frisca lichidă cu vanilia şi zaharul şi se pun la foc […]
Chiftele de orez cu cașcaval
Chiftele de orez care par mai elaborate decât sunt. Reţeta e foarte simplă. Vezi cum se prepară: 1. Orezul se fierbe 10 minute, se scurge şi se amestecă bine cu oul bătut în prealabil și caşcavalul. Se adaugă sare, piper, nuşcoara şi făina şi se amestecă bine. 2. Se taie mozzarella cuburi mici şi pe […]
Paste cu cârnaţi
Pastele cu cârnaţi sunt delicioase şi se fac foarte repede, ideale pentru musafirii neaşteptaţi. Iată reţeta: 1. Se pun pastele la fiert în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet. Între timp, într-o tigaie încăpătoare sau o cratiţă se călesc în ulei cârnaţii tăiaţi rondele. Se scot pe şervete de hârtie, iar uleiul rămas […]
Clătite de cartofi
Clătite de cartofi foarte bune ca aperitiv sau ca fel principal la o cină uşoară. Iată cât de simplă e reţeta! 1. Pentru clătite, se pun la fiert în apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi. Se lasă 10 minute. 2. Cartofii semifierţi se pasează şi li se adaugă laptele clocotit. Se amestecă şi se […]
Altfel de găluște cu prune
Găluşte cu prune delicioase după o reţetă foarte simplă. Uite cum se fac! 1. Se pune apa la fiert împreună cu sarea și cu uleiul, până clocotește. Se ia apa de pe foc și se adaugă făina, toată odată, amestecându-se încontinuu. Se lasă la răcit și apoi se adaugă ouăle, amestecând până ce se omogenizează. […]
Coșulețe cu ciuperci
Coşuleţe cu ciuperci – un aperitiv delicios, aspectuos şi care se face foarte uşor. Iată reţeta! 1. Se curăță cartofii, se taie cubulețe și se fierb în apă cu sare. Ciupercile se curăță bine, se taie cubulețe și se călesc în puțin unt, apoi se adaugă usturoiul pisat, sosul de roșii și pătrunjelul și se […]