Supă verde

O supă delicioasă şi sănătoasă, care le va plăcea chiar şi copiilor mofturoşi. Învaţă şi tu să faci supă verde cu broccoli! 1.    Se prepara întâi supa simpla de legume pentru care legumele curaţate si taiate marunt se fierb 30 de minute. Apoi, se strecoara iar zeama se foloseste pentru continuarea supei verzi. 2.    Pentru […]

Supă de dovlecei

Învaţă să prepari o supă de dovlecei uşoară şi răcoritoare.   Mod de preparare: 1. Se pune un litru de apa la fiert, se presara cubul de concentrat si apoi se adauga dovleceii taiaţi cuburi. Se lasa deoparte câteva felii de dovlecel pentru servit. 2. Se lasa la fiert 20 de minute, se trage oala […]

Minestrone

Învaţă să prepari o supă minestrone delicioasă.   Mod de preparare: 1. În oala de fiert supa se încinge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt. Se adauga morcovii taiaţi cubuleţe si se lasa 2-3 minute amestecându-i. 2. Apoi, se adauga cartofii taiaţi cubuleţe, ţelina taiata rondele, dovleceii taiaţi cuburi, fasolea pastai si varza taiata […]

Supă de gulii

Ai mâncat vreodată supă de gulii? Încearcă să o prepari după această reţetă simplă! 1. Se curaţa toate legumele si se taie cuburi cât mai mici. 2. Se pun legumele si supa de legume în oala si se lasa la fiert. 3. Din momentul în care conţinutul oalei da în clocot, se micsoreaza focul si […]

Supă de lapte

Ai mâncat vreodată supă de lapte? E delicioasă! Încearcă şi tu această reţetă simplă! 1.    Oala de fiert supa se trece sub un jet de apa rece si nu se usuca. Se toarna laptele si se lasa sa ajunga la punctul de fierbere. 2.    Între timp, se prajesc feliile de pâine si apoi se freaca […]

Supă rece de iaurt

Învaţă să prepari o supă rece de iaurt delicioasă.   Mod de preparare: 1. Se curaşa castravetele, se taie în doua pe lung, se scot seminşele si se taie cât mai marunt. Se presara cu sare si piper şi se lasa sa se scurga.   2. Nucile se taie mai mare, se calesc într-o tigaie […]

Borş de miel

Carnea de miel este foarte gustoasă şi poţi face o grămadă de reţete! Pentru acum propun borş de miel delicios: 1. Carnea se spala, se porţioneaza si se pune la fiert în apa cu sare. Se spumeaza ori de câte ori este nevoie si, dupa ce spuma nu mai apare, se adauga legumele taiate marunt. […]

Drob în prapure

Drobul pentru sărbători se poate face fie ca un chec, fie ca o tobă, în prapure. Uite cum poţi face şi tu acasă drob în prapure, ca la bunici. 1. Maruntaiele se dau într-un clocot, se arunca apa si se pun din nou la fiert în apa rece cu sare. Se spumeaza si se lasa […]

Tartă cu ciocolată

Învaţă să prepari o tartă de ciocolată delicioasă, cu rom şi vanilie.   Mod de preparare: 1. Se prepara aluatul pentru blat: se topeşte margarina pâna devine cremoasa, apoi se amesteca cu faina cernuta, oul batut, esenţa, zaharul pudră si apa. Se framânta un aluat caruia, daca este prea lipicios, i se mai adauga puţina […]

Chec de carne cu morcovi

Dacă te-ai săturat de clasicul drob românesc, atunci hai să schimbăm un pic reţeta. Ai încercat până acum să faci chec de carne cu morcovi? 1. Morcovii curaţaţi si prazul se pun la fiert, separat, în apa rece cu sare. 2. Între timp, ceapa taiata marunt se caleste în amestec de ulei încins si unt […]