Drob simplu

O reţetă pur românească, drobul e simplu de făcut şi nu lipseşte de la nicio masă de sărbătoare! 1. Organele de miel (inima, plamânii, ficatul, rinichii) se pun în apa rece cu oţet, pentru doua ore. Apoi, cu apa rece proaspat pusa se asaza la fiert cu un praf de sare. Se spumeaza ori de […]

Tarta cu portocale

Învaţă să prepari o tartă cu portocale aromată şi delicioasă.   Mod de preparare: 1. Pentru aluat, într-un vas se amesteca oul cu zaharul si sarea. Faina se pune pe masa de lucru, i se face un gol la mijloc si acolo se pune amestecul cu ou si untul moale (nu topit!). Se amesteca pâna […]

Flan de portocale

Învaţă să prepari un flan de portocale aromat.   Mod de preparare: 1. Se spală foarte bine portocalele, chiar cu o perie, şi una dintre ele se curăţă de coajă sub formă de panglică. 2. Laptele se pune într-o crăticioară, se adaugă zahărul vanilat şi coaja rasă de portocală. Se fierb timp de 10 minute. […]

Alba ca Zapada

Învaţă să prepari o prăjitură Albă ca Zăpada cu lămâie aromată și foarte gustoasă. 1. Pentru foi se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se împarte în trei. Se întind foile care se coc pe fundul tavii în jur de 5-8 minute, nu mai mult. 2. Pentru crema, se fierbe laptele si, între timp, ouale […]

Desert cu pere

Un desert dietetic delicios! Prepară şi tu această reţetă cu pere! 1.    Perele curaţate de coaja se pun la fiert cu doua cuisoare si apa timp de 10 minute. 2.    Între timp, faina se amesteca bine cu uleiul si sarea si apoi se toarna apa, puţin câte puţin pentru a ajuta legarea aluatului. 3.    Se […]

Supă de morcovi

O supă delicioasă şi sănătoasă. Prepară şi tu supă de morcovi după această reţetă uşoară. 1.    Într-o oala de fiert supa, se încinge uleiul si se caleste ceapa taiata marunt. 2.    Dupa ce a devenit translucida, se adauga morcovii trecuţi prin razatoare sau taiaţi rondele subţiri. Se lasa si morcovii timp de 5 minute sa […]

Supă de praz

Uşoară, dietetică şi sănătoasă, supa de praz este o cină ideală! Vezi reţeta! 1.    Se taie si se foloseste numai partea alba a prazului care, dupa curaţare, se trece sub un jet de apa. 2.    Ceapa marunt tocata se caleste în ulei. Dupa ce a devenit translucida, se pune prazul rondele si se lasa pâna […]

Supă spaniolă de roşii

Învaţă să faci o supă spaniolă de roşii ca la Barcelona!   Mod de preparare:   1. Într-o tigaie, se rumeneşte uşor cârnatul picant, tăiat felioare. 2. În oala de fiert supa, se încinge o lingură de ulei şi se pun să se călească ceapa curățată și tocată mărunt şi usturoiul curățat și tăiat felioare. […]

Bors de ciuperci

Învaţă să prepari un borş de ciuperci delicios.   Mod de preparare:   1. Toate legumele se curaţa şi se spala. Morcovul se trece prin razatoare, ţelina se taie cuburi mici, iar ceapa se taie marunt. În oala de fiert se pune uleiul sa se încinga si se pun legumele la calit. Se lasa 2-3 […]

Borş cu ştevie

Ce-ai zice să nu mai faci obişnuita mâncare de ştevie şi în schimb, de post, să faci un borş gustos de ştevie? Uite cum să faci: 1. Morcovii se trec prin răzătoare sau se taie cuburi mici, ţelina se taie mărunt, la fel şi ceapa. Ardeiul se taie cubuleţe sau fâşii. 2. În oala de […]