Panna cotta de vanilie şi dulceaţă

Un desert delicat, cu aromă obraznică de vanilie, amestecată în dulceaţa de fructe. Cum poţi prepara şi tu o panna cotta minunată cu vanilie şi dulceaţă: 1. Se pune smântâna într-un vas cu cele doua pastai de vanilie si se lasa asa la frigider pentru 24 de ore. 2. În momentul prepararii, se scot pastaile […]

Panna cotta cu lămâie

Un desert gustos  cu care sigur vei impresiona oaspeţii! Prepară panna cotta cu lămâie la tine în bucătărie! 1. Se pun foile de gelatina în apa rece pentru a le înmuia. 2. La foc mediu, se încalzeste smântâna, se adauga zaharul si, dupa ce acesta s-a topit (fara sa dea în clocot), se adauga gelatina, […]

Supă-cremă de praz

Ceapa oltenească, prazul, are încă multe taine de preparare. Iată câteva reţete care nu vă vor dezamăgi. Cum se prepară supa-cremă de praz: 1. În oala de fiert supa se topeşte untul şi se pun prazul tăiat rondele şi ceapa tăiată peştişori. Se amestecă şi se lasă 10 minute să se înmoaie. 2. Se adaugă […]

Prăjitură fără cuptor

Încearcă o reţetă simplă, care nu necesită folosirea cuptorului! Prăjitura este delicioasă! 1. Se farâmieaza biscuiii si apoi se amesteca împreuna cu untul topit pe foc sau la microunde. Apoi se adauga scorisoara. Amestecul se pune în forma tapetata cu hârtie si se da la frigider. 2. Pentru umplutura, se amesteca brânza cu sucul de […]

Supă de morcovi

O supă dulceagă, perfectă pentru un prânz uşor. Poţi drege supa de morcovi şi cu un pic de smântână atunci când e fierbinte. 1. Ceapa se taie peştişori iar morcovii se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. 2. Într-o oală se încinge uleiul şi se căleşte ceapa. Când începe să devină translucidă, se adaugă morcovii şi se mai lasă […]

Flan de morcovi

Plini de betacaroten şi vitamina A, morcovii sunt o importantă sursă de sănătate în plină iarnă. De nu vă plac cruzi, iată câteva reţete pentru a-i transforma în preparate diverse. Uite cum poţi prepara flan de morcovi: 1. Morcovii şi conopida se pun la fiert, separat, în apă cu un praf de sare. Spanacul se dă doar într-un clocot şi […]

Tocană de morcovi

Morcovii, sănătoşi şi dulci. Merg bine în orice mâncare, mai ales într-o tocană de morcovi delicioasă! 1. Carnea se trece rapid sub un jet de apă rece, se şterge şi se taie cuburi. 2. Ceapa se taie peştişori, iar morcovii se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. 3. Într-o tigaie cu fund dublu se încinge uleiul şi se […]

Gulaş de vită

Ce te poate încălzi mai tare decât un gulaş delicios şi picant de vită? 1. Se încinge uleiul într-o cratiţă cu fund dublu şi se rumeneşte carnea presărată cu sare. După ce şi-a schimbat culoarea uniform, se adaugă ceapa tăiată peştişori şi se lasă la călit până ce ceapa devine translucidă. 2. Se adaugă ardeii tăiaţi fâşii şi se […]

Trufe cu frişcă

Dacă ai invitaţi la masă şi vrei să-i impresionezi cu un preparat unic, încearcă acest desert. Reţeta de trufe cu frişcă este delicioasă! 1. Se pun pe foc frisca lichida si untul si se lasa pâna ajung la punctul de fierbere. Între timp, ciocolata se rupe bucaţi si peste ea se toarna amestecul fierbinte de […]

Supă de ciuperci

O supă gustoasă şi cremoasă, cu ingrediente care se găsesc acum la tot pasul: supa de ciuperci! 1. În oala de supă se topeşte untul şi se călesc usturoiul mărunţit, ceapa tocată mărunt şi ţelina tăiată cât mai fin. Se lasă 3-4 minute până ce ţelina şi ceapa devin translucide. 2. Se adaugă ciupercile feliate, se lasă 5 […]