Fierbere
Borş rusesc
Borşul rusesc este o bunătate de ciorbiţă venită din est, uşor condimentată, tocmai bună pentru temperaturile scăzute: 1. În oala de fiert borşul se încinge uleiul şi se pun la călit varza tăiată fideluţă, morcovul, ţelina, sfecla roşie, ardeiul gras. După ce devin translucide, se adaugă fasolea. Se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 15 minute. 2. După […]
Borş de macrou
Borşul pescăresc este un deliciu provenit de la pescarii care pleacă să prindă peştele cu noaptea-n cap. Uite cum poţi prepara şi tu un deliciu de borş de macrou, la tine acasă! 1. Pestele se spala si se taie bucaţi nu mai late de doua degete. 2. Ardeiul se taie fâsii, iar morcovul si radacina de patrunjel se […]
Ciorbă de linte
Lintea nu este un ingredient destul de folosit în bucătăria românească, însă este delicioasă. Uite cum să-ţi prepari o ciorbă de linte gustoasă! 1. Se curăţă şi se taie mărunt toate legumele şi apoi se pun în oala de fiert împreună cu lintea şi 1,5 litri de apă. Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă să fiarbă. […]
Supă de pui cu fidea
Temperaturile scad tot mai mult şi nu ai cum să nu te trezeşti cu o răceala nepoftită… Supa de pui este bună pentru combaterea răcelilor, unde mai pui că este şi gustoasă. Uite o reţetă de supă de pui cu fidea! 1. Pieptul de pui se dezosează şi se taie cubuleţe care se pun la […]
Ciorbă dreasă
Ciorba dreasă seamănă un pic cu cea rădăuţeană, însă nu are oţet. Uite cât de simplu este să faci o astfel de ciorbă bună: 1. Carnea bine spălată şi porţionată se pune la fiert în apă rece cu sare împreună cu albitura pentru supă, morcov, păstârnac, ţelină. Se lasă la fiert până ce carnea cade […]
Supă de porumb cu cartofi şi afumătură
Vrei o supă săţioasă şi pe care s-o poţi prepara rapid? Încearca supa de porumb cu cartofi şi afumătură. Un deliciu pentru zilele reci de sfârşit de toamnă! 1. Se taie afumătura cubuleţe şi se prăjeşte în unt. Se scoate pe o farfurie când este rumenită, apoi se pune la călit ceapa tocată fin. 2. […]
Ciorbă de văcuţă
1. Se spală muşchiul de vită în 2-3 ape şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se spumează până se limpezeşte zeama. 2. Zarzavaturile se curăţă, se spală şi se pun să fiarbă întregi împreună cu muşchiul de vită. 3. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă câteva minute […]
Borș de pește
1. Bucățile de crap se lasă 1-2 ore în apă rece cu o lingură de oțet sau zeama de la o lămâie. Separat, se pun într-o oală 2 l de apă, ulei și o lingură de sare și se lasă să dea în clocot. 2. Se curăță legumele, se spală și se taie cubulețe. 3. […]
Supă cu ciuperci
1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare și ulei. După ce au fiert, se scot și se lasă la scurs în sită. 2. Se curăță ciupercile, se spală și se taie. Se spală şi se curăţă legumele. Morcovii se taie rondele, ceapa, mărunt, iar țelina se dă pe răzătoare, apoi se călesc […]
Supă de pui cu tăieţei
1. Se spală bine puiul, se porţionează și se pune la fiert, la foc potrivit, cu puţină sare. 2. Se pregătesc între timp legumele, se curăță, se spală și se pun întregi, în oală, împreună cu puiul. 3. După ce au fiert atât legumele, cât și puiul, se strecoară în sită și se aleg morcovii […]