Fierbere
Supă cu germeni de fasole
► Se curăţă legumele, se dă prin răzătoare pe lung şi se păstrează inclusiv partea rădăcinoasă. ► Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se călesc fulgii de ovăz. Se adaugă şi legumele rase şi se mai lasă puţin la călit. ► Se toarnă înăuntru supa, germenii de fasole mungo şi restul de legume. Se fierbe […]
Reţetă: Supă de porumb cu cipsuri
► Se pun boabele de porumb, decongelate în prealabil, într-un blender, se adaugă apă şi se mixează până când devine o cremă densă. ► Se pune compoziţia într-o cratiţă, se adaugă untul, sare şi piper, după care se fierbe timp de 3-5 minute. ► Se repartizează în farfurii, se presară deasupra ceapa verde tocată mărunt […]
Fructe de mare cu broccoli
► Păstăile se curăţă. Se spală broccoli, se taie bucheţele şi se opăresc timp de 3-5 minute în apă fiartă, cu sare. Se pregătesc fructele de mare. ► Ingredientele pentru supă se pun într-o oală şi se presară maghiranul, se dă în fiert şi se asezonează cu sare şi piper. Fructele de mare se cufundă […]
Reţetă: Supă de busuioc şi broccoli
► Ceapa şi usturoiul se călesc în uleiul încins, se pun bucheţelele de broccoli şi zeama de supă. Se lasă să fiarbă cca 20 de minute. Spre sfârşit se pun şi frunzele de busuioc (se păstrează câteva pentru decor) şi se amestecă. ► Se încorporează smântâna, se mai lasă puţin pe foc, se asezonează cu […]
Orez basmati cu broccoli şi migdale
► Orezul se lasă peste noapte, cca 12 ore, în apă rece. Apoi se strecoară. ► Orezul se pune într-o oală, cu laptele de cocos şi sare şi se umple cu apă cu cca 1 cm deasupra orezului. Se dă în fiert şi se mai lasă la foc mic cca 20 de minute, până când […]
Supă chinezească picantă
► Se toarnă apă fierbinte peste ciuperci. Se pun tăieţeii în apă rece pentru 20 de minute, apoi se scot, se scurg şi se taie bucăţi mai mici. În oala cu ciupercile, se pun tăieţeii şi carnea (tăiată bucăţi), apoi cubul de supă de găină. ► Se amestecă amidonul cu puţină apă şi se adaugă […]
Leber de casa
Organele se curata, se spala si se pun la fiert cu sare, boabe de piper si foi de dafin, timp de 20 de minute. Se trec apoi prin masina de tocat impreuna cu slanina cruda. Se framanta bine si se adauga sare si piper macinat, dupa gust. Matul se curata de grasime si se spala […]
Ciorbă de oase de porc(afumate sau proaspete)
Se scoate spuma şi se lasă sa fiarbă la foc moale ca să obţină o ciorbă limpede. Se adaugă zarzavatul tăiat ca fideluţa, sarea şi o cescuţă cu orez spălat. Când zarzavatul şi orezul sunt fierte, se acreşte ciorba cu zeama de varză clocotită si se adaugă leuşteanul tocat Trimisa de: Ciobanasu Maria
Supă indiană de roşii
Se combină toate ingredientele, mai puţin laptele, într-o oală şi se dau în fiert. Se lasă la foc mic 5 minute. Se adaugă laptrele şi se mai lasă la foc mic încă 5 minute.
Ciorba din maruntaie de miel
Preparare: Ceapa verde şi uscată şi morcovii se toacă, apoi se călesc în ulei. Carnea, spălată foarte bine, se pune la fiert în apă rece. După ce dă în clocot, se aruncă apa, carnea se spală şi se pune iar la fiert. Zarzavatul călit se pune la fiert împreună cu carnea opărită. Spre final se […]