Fierbere
Supă-cremă de legume
1. Se curăţă legumele, se spală bine şi se pun să fiarbă întregi în apă cu sare şi ulei. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. 2. Separat, se curăţă fasolea fideluţă, se spală în apă călduţă şi se fierbe în apă cu sare. După ce a fiert, se […]
Ciorbă rusească cu varză şi carne
1. Se spală bucata de carne, se curăţă bine de pieliţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se lasă să facă spumă şi apoi se ia cu spumiera, până se limpezeşte zeama. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac. 2. Separat, se curăţă zarzavaturile, se taie potrivit sau […]
Borş de păstăi verzi
1. Se curăţă şi se spală fasolea fideluţă şi se opăreşte în apă cu sare, în jur de 30 de minute. După aceea, se scoate în sită. 2. Separat, se curăţă ceapa, ardeiul şi morcovii, se spală şi se toacă mărunt sau se dau pe răzătoare. Se toarnă uleiul în oala de ciorbă şi se […]
Ciorbă de legume
1. Se curăţă morcovii, ardeiul, ceapa, ţelina şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. Se lasă să fiarbă la foc mediu, ca să nu scadă zeama prea mult. 2. Separat, se spală roşiile, se opăresc 5-10 minute şi apoi se decojesc. Se pasează cu blenderul. Sucul de roşii se […]
Ciorbă de știucă
1. Se curăţă ştiuca de solzi şi de pieliţe şi se spală în 3-4 ape. Se taie bucăţi potrivite şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se curăţă de spumă şi se lasă la foc mic. 2. Separat, se curăţă legumele, se taie bucăţi mai mari şi se pun să fiarbă împreună cu […]
Supă vegetariană
1. Se curăţă legumele şi se spală. Ţelina şi rădăcina de pătrunjel se taie cubuleţe, morcovii şi ardeii, la fel, iar ceapa se taie solzişori. 2. Se toarnă cantitatea de ulei în oala pentru ciorbă şi se pun legumele tăiate la călit. Se lasă la foc mic să se înmoaie, apoi se condimentează cu piper […]
Ciorbă de roșii cu rozmarin
1. Se curăţă rădăcinoasele, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei. Dovlecelul, ardeii şi cartoful se curăţă şi se taie cubuleţe. Se adaugă în ciorbă şi se lasă să fiarbă împreună, la foc mic. 2. Se feliază pâinea şi se taie cubuleţe, se stropesc cu ulei de măsline, se […]
Ciorbă de burtă
1. Se spală bine burta în câteva ape şi apoi se pune la fiert împreună cu rasolul de vită. Când începe să facă spumă, se curăţă cu spumiera. După ce s-a limpezit zeama, oala se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. Ciorba de burtă este indicat să fiarbă la […]
Supă-cremă de morcovi
1. Se curăţă morcovii, ceapa, pătrunjelul şi ţelina. Se spală şi se taie bucăţi. Se pun în oală cu sare, apă şi ulei, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. 2. Între timp, se feliază pâinea integrală, se taie cubuleţe şi se pun în tavă. Se stropesc cu margarină […]
Borș de vită cu slănină
1. Se curăţă şi se spală rasolul de vită, apoi se pune la fiert. După ce a dat în clocot se adaugă sare. 2. Se curăţă între timp legumele, se spală, se toacă mărunt şi se pun să fiarbă împreună cu rasolul. Se lasă să fiarbă la foc mic. 3. Borşul se strecoară şi apoi […]