Fierbere
Supă cu ciuperci
1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi ulei. După ce au fiert, se scot şi se lasă la scurs în sită. 2. Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie. Se spală şi se curăţă legumele. Morcovii se taie rondele, ceapa, mărunt, iar ţelina se dă pe răzătoare, apoi se călesc […]
Supă cremă de broccoli
1. Se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă întregi cu apă, sare, ulei şi piper. Se lasă la foc potrivit. 2. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert, apoi se scot în sită şi se lasă să se răcească puţin. Se aruncă ceapa iar celelalte legume se pasează cu blenderul. […]
Ciorbă ţărănească
1. Se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă pe rând. Morcovii se rad pe răzătoarea mare şi, împreună cu ceapa tăiată solzişori, se înăbuşesc câteva minute în puţin ulei. 2. După ce şi-au lăsat aroma şi culoarea dorită, se adaugă celelalte legume tăiate cubuleţe, apă călduţă, un praf de sare şi […]
Supă cremă de morcovi
1. Se curăţă legumele şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. Se acoperă cu un capac şi se lasă să clocotească la foc mic. 2. Separat, se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă cu sare şi ulei până ce capătă consistenţa unei maioneze. Se taie o baghetă felii, […]
Borş de legume
1. Se pregătesc legumele, se curăţă, se spală şi apoi se pun să fiarbă în 5 l de apă, cu un praf de sare şi uleiul de măsline. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. 2. Separat, se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe şi apoi se pasează. Mazărea […]
Ciorbă cu usturoi şi sparanghel
1. Pentru început, se pregăteşte sparanghelul, se spală în câteva ape, se leagă în mănunchiuri şi se pune să fiarbă separat, în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate şi se lasă în sită să se scurgă. 2. Separat, se curăţă legumele, se taie mărunt ca pentru ciorbă şi se pun să fiarbă […]
Ciorbă rădăuţeană
1. Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se pune să fiarbă în apă cu puţină sare, la foc mic. 2. Între timp, se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă împreună cu pieptul de pui. 3. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar acestea din urmă se amestecă cu […]
Borş ţărănesc cu praz
1. Se curăţă şi se spală toate legumele. Prazul se taie rondele, ceapa se toacă fâşii foarte subţiri, ardeii se taie cubuleţe şi se călesc câteva minute în ulei. 2. Se toarnă într-o oală 4 l de apă şi se pun prazul, ceapa şi ardeii la fiert. Între timp, se curăţă dovleceii, cartofii, ţelina şi […]
Borş de fasole
1. Se alege fasolea şi se pune de seara până dimineaţa să se înmoaie în 1-2 l de apă caldă. Dimineaţa, se scoate din apă şi se pune să fiarbă în câteva ape pentru a se elimina toxinele. 2. După ce s-a fiert fasolea, se pune în sită să se scurgă şi se acoperă cu […]
Ciorbă de roşii şi conopidă
1. Se spală legumele şi se taie după preferinţă, mai puţin conopida. Se pun să se călească într-o oală cu ulei, câteva minute, până se înmoaie. 2. Se adaugă 4 l de apă şi se pun legumele să fiarbă înăbuşit, la foc mic. 3. Conopida se curăţă bucheţele şi se opăreşte înainte în apă cu […]