Fierbere
Supă cremă de roşii
1. Se curăţă ceapa şi morcovii, se spală, se taie mărunt şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. 2. Roşiile se curăţă de codiţe, se spală şi se opăresc câteva minute. Se decojesc, se taie mărunt şi apoi se zdrobesc cu blenderul. 3. Piureul de roşii se trece prin […]
Ghiveci cu pulpă de porc
1. Se taie bucata de pulpă de porc. Se pun cubuleţele de carne la prăjit, la foc potrivit, în ulei de măsline şi se adaugă apă călduţă puţin câte puţin. 2. Se curăţă legumele, se spală şi se taie fiecare după preferinţă: morcovii se taie rondele, cartofii cubuleţe, ceapa şi ardeii fâşii subţiri, fasolea se […]
Pacheţele de pui cu spanac
1. Se taie pieptul de pui în bucăţi egale, se condimentează cu sare şi piper. Fiecare bucată de piept se unge cu ulei şi se bate cu ciocanul de şniţele ca să se frăgezească. Se bagă câteva minute la rece. 2. Se rade caşcavalul, o parte din acesta se amestecă cu spanacul, cu sarea şi […]
Ciocolată de casă
1. Se pune zahărul într-o cratiţă, se adaugă şi apa şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se amestecă continuu până când se topeşte zahărul şi, un pas foarte important, se lasă până ce capătă consistenţa unui sirop foarte bine legat. 2. Separat, se cerne cacaua şi laptele praf ca să nu se formeze […]
Prăjitură cu ciocolată şi nuci
1. Se pun să fiarbă într-o cratiţă untul, zahărul, laptele, zahărul vanilat, cacaua, coaja de lămâie şi de portocală şi un praf de sare. 2. După ce a fiert, se iau 15 linguri din compoziţie şi se pun separat pentru glazură, într-un bol, şi se lasă să se răcească. 3. În restul de compoziţie, se […]
Supă cremă de ţelină
1. Se curăţă legumele, se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. 2. Se lasă la foc mic, acoperite cu un capac şi, după ce au fiert, se scot într-un bol, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu sare, boia, piper şi […]
Somon cu legume fierte
1. Se condimentează somonul cu sare, piper şi cimbru. Se acoperă cu o folie şi se lasă câteva minute la frigider. 2. Separat, se curăţă cartofii şi morcovii, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun să fiarbă în apă cu sare împreună cu fasolea fideluţă. 3. După ce au fiert, se amestecă cu porumbul, […]
Fasole boabe cu ceapă călită
1. Se alege fasolea bob cu bob, se spală în câteva ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa în apă, ca să se înmoaie bine. 2. A doua zi, se scurge de apă şi se pune să fiarbă în apă călduţă. Se schimbă apa de 3- 4 ori, astfel încât fasolea să elimine […]
Dovlecei umpluţi
1. Se spală dovleceii şi se scoate miezul cu atenţie să nu se rupă. Miezul se pune într-un bol. 2. Carnea tocată de pui se amestecă cu sarea, piperul, orezul, mărarul tocat şi ceapa tăiată mărunt. Se frământă 10 minute şi apoi se umplu dovleceii. 3. Separat, într-o cratiţă se pune uleiul, miezul de la […]
Varză cu afumătură la cuptor
1. Se scoate varza din borcan sau butoi, se lasă câteva ore să stea în apă rece la desărat, apoi se scurge bine în sită şi se taie mărunt. 2. Separat, se taie pieptul de porc afumat, se pune în tigaie şi se rumeneşte. Bucăţile de carne se pun în cratiţa cu varză şi se […]