Friptura
Curcan umplut
Se curăţă curcanul de pieliţe, se înţeapă cu vârful unui cuţit foarte ascuţit şi se unge cu untul topit în prealabil. Se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă. Separat, se curăţă usturoiul, se taie feliuţe şi, împreună cu crenguţele de rozmarin, se împănează curcanul. Se insistă pe toate părţile şi, în mod special, în […]
Piept de pui cu orez sălbatic
Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se călește în puțin ulei. Se pune apoi apă, până acoperă carnea și se lasă la fiert. Când s-au înmuiat, se pun bucățile într- o tavă cu ulei, se ung cu unt și se bagă la cuptor. Se stropesc din când în când cu uleiul din […]
Friptură cu legume
Ardeii se curăță, se spală și se taie fâșii subțiri. Usturoiul se toacă mărunt și se pune într-un vas, împreună cu mierea şi sosul de soia. Într-o tavă pentru fripturi, se așază bucățile de carne. Se adaugă ceapa şi broccoli bucheţele. Se toarnă, în mod egal, peste fiecare bucată de piept, sosul din miere și […]
Ceafă de porc cu morcovi
Se pun bucăţile de ceafă de porc în tavă, se condimentează cu sare, piper, cimbru verde şi uscat şi se stropesc cu ulei şi vinul roze amestecat cu puţină apă. Tava se bagă în cuptor şi se lasă să se rumenească la foc mediu. Separat, se spală orezul sălbatic în câteva ape şi apoi se […]
Friptură de miel cu sos de piper
Se pregăteşte carnea de miel, se taie bucăţi potrivite şi se călesc în ulei încins, se adaugă sare, piper şi vinul rose şi se lasă să fiarbă înăbuşit pe aragaz. Separat, se topeşte untul, se adaugă făina cernută, se amestecă să nu se ardă şi se toarnă laptele călduţ. Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei […]
Muşchi de vită în aluat franţuzesc
Se condimentează muşchiul de vită cu sare şi piper, se stropeşte cu ulei şi vin roşu, se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă să stea la frigider aproximativ 30 de minute. Separat, se spală ciupercile şi ceapa, se toacă mărunt şi se călesc în ulei, la foc mic. După ce s-au înăbuşit bine, […]
Chifteluţe cu sos de pere
Se pune carnea de curcan tocată într-un bol şi se amestecă cu oul, susanul prăjit, migdalele măcinate, ceapa şi usturoiul, tocate mărunt, şi cu verdeaţa. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se frământă câteva minute până se obţine o pastă omogenă. Din pasta de carne se formează chiftelele, se trec prin pesmet […]
Cotlete de miel la cuptor
Se spală costiţele de miel cujet de apă rece, apoi se scurg pe un prosop absorbant de bucătărie. Se pun costiţele de miel într-o tavă şi se condimentează cu sare, piper, boia, cimbru şi usturoi. După aceea, se stropesc cu uleiul de măsline şi vinul demisec. Se lasă la frigider aproximativ 2 ore pentru a-şi […]
Tocăniţă cu sos picant
Se curăţă carnea de pieliţe, se taie cubuleţe şi se pune să se călească în uleiul încins. Se amestecă continuu să nu se lipească. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, ardeii şi usturoiul se taie mărunt. Se pun peste carnea înăbuşită împreună cu cârnaţii tăiaţi bucăţi şi se lasă să se călească în continuare. […]
Muşchi de vită cu broccoli
Se curăţă muşchiul de vită de grăsime şi de pieliţe şi se taie cubuleţe, apoi se căleşte în untul topit. Se adaugă şi uleiul şi un strop de vin. Se lasă să se pătrundă la foc mic. Separat, se pune broccoli să fiarbă în apă cu sare aproximativ 30 de minute, apoi se scoate cu […]