Gratar
Frigărui de pui cu salată verde
Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală în câteva ape şi se taie cubuleţe. Se condimentează cu sare, piper, boia iute şi dulce, se ung cu puţin ulei, se presară cimbru şi se lasă la rece. Separat, se curăţă ceapa şi ridichiile şi se taie felii potrivite. Se înfig cubuleţele de carne alternând […]
Filé de şalău cu sos de capere
Bucăţile de şalău se condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu lămâie şi se ung cu puţin ulei. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece câteva minute. Separat, se curăţă şi se spală ardeii şi usturoiul, se toacă mărunt şi se călesc în untul topit amestecat cu uleiul de […]
Frigărui de pui cu rozmarin
Se spală bine bucăţile de pui, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, apoi se taie cubuleţe. Separat, untul se pune într-un ibric şi se lasă să se topească, la foc mic. Bucăţelele de pui se ung cu untul călduţ, se condimentează cu sare, piper şi boia şi se lasă aproximativ […]
Frigărui chinezeşti
Se spală fileul de fitofag cu jet de apă rece şi se taie cubuleţe, se condimentează cu sare, piper şi boia dulce şi se lasă câteva minute la rece, să se macereze. Prazul se spală şi se taie în bucăţi potrivite. Separat, se spală lămâile, se şterg şi se taie felii. După ce s-au pregătit […]