Saramura
Conopida in saramura
Vrei sa pregateti cea mai crocanta conopida in saramura pe care o poti pune la borcan acasa? Iata o reteta dupa care e garantat sa iti iasa o conopida murata aromata si ferma, numai buna de servit alaturi de o masa copioasa!
Cum pui pepeni la murat in saramura
Vrei sa duci pepeni cu tine si in iarna? Ii poti pastra in camara taman bine, dar nu vor mai fi un desert gustos, ci o garnitura delicioasa, langa o friptura suculenta! Uite cum pui pepeni la murat in saramura pentru iarna, in cativa pasi simpli!
Gogonele in saramura – Cum pui gogonele la murat
Te pregatesti sa intampini sezonul rece? Fara muraturi parca nici nu se poate! Uite cum pui la borcane gogonele in saramura, un deliciu sanatos romanesc, ce nu trebuie sa lipseasca din nicio gospodarie pe timpul iernii. Reteta e simpla, insa nu mentionez cantitati, pentru ca din legume puteti exclude ce nu preferati, precum ardeii de […]
Castaveti murati in saramura
Ii pui de la finalul verii sau din toamna si te bucuri de castraveti murati in saramura toata iarna! Uite cat de usor este sa pui castraveti la murat, fara sa se inmoaie si in asa fel incat sa se pastreze bine peste iarna.
Castraveti murati cu ceapa
Cand nu ai foarte mult timp pentru a pune muraturi la borcan, aceasta reteta de castraveti murati cu ceapa e exact ce iti trebuie. Se fac fara fierbere, in numai 30 de minute. Urmand aceasta reteta, vei obtine 6-8 borcane de 370 ml de castraveti murati cu ceapa.
Saramura de crap
O reteta delicioasa de saramura de crap, perfecta pentru iubitorii de peste de pretutindeni.
Gogonele picante
1. Gogonelele se spală bine, ceapa se curăţă şi se spală. Se taie ceapa felii şi gogonelele mai mari în sferturi. Ardeii iuţi se toacă în feliuţe subţiri. 2. În borcanul pregătit în prealabil se aşază frumos gogonelele, presărând printre ele feliile de ceapă, condimentele şi ardeii iuţi. 3. Se prepară saramura, punând o lingură […]
Ceapă murată
1. Se pregăteşte saramura, punând o lingură cu vârf de sare la 1 l apă, în funcţie de cantitatea dorită. Trebuie să se prepare suficient de multă saramură, aşa încât legumele să fie perfect acoperite în recipiente. 2. Cepele se curăţă de coji, se spală bine şi se aşază în borcane sau în bidoane pregătite […]