(P) Acupunctura București cel mai bun cabinet de acupunctură

De multe ori consumul de madicamente afectează ficatul și produce numeroase efecte secundare care pot deveni supărătoare în timp. Tocmai de aceea ori de câte ori avem ocazia este recomandat să apelam și la metode tradiționale de tratament, cum ar fi cele naturiste sau cum ar fi chiar acupunctura. Acastă metodă de tratament a medicienei tradiționale chineze, cu o vechime de peste 300 de ani contină să aibă rezultate deosebit de bune și să fie extrem de apreciată de din ce în ce mai multe persoane care sunt convinse de calitățile ei.

Acupunctura București est cel mai bun cabinet de acupunctura din Bucuresti și unul dintre cele mai renumite cabinete de acest tip din România. Faima sa se datorează și prezenței a două personalități de excepție în medicina tradițională chineză, respectiv Dr. Corneliu Moldovan, Doctor în Medicina, Directorul Institutului Național de Medicina Complementar-Alternativa și Acupunctură București, Președintele Societății Romane de Acupunctură București și Dr. Agatha Popa, Doctor în Științe Medicale.

Care sunt acele afecțiuni care pot fi tratate prin intermediul acupuncturii?

Există numeroase situații în care, dacă ținem la sănătatea noastră, înainte de a recurge la metode de tratament cu medicamente chimice ar fi bine să ne interesăm ce poate face pentru noi și acupunctura.  Acest demers este cu atât mai întemeiat cu cât această metodă de tratament tradițională și-a dovedit eficiența și s-a îmbunătățit constant de-a lungul a mii de ani.

Prin apelarea la acupunctură se pot obține rezultate surprinzătoare pentru pacienții suferind de următoarele:

  • afecțiuni ale aparatului respirator, respectiv astm, bronșite, dispnee;
  • afecțiuni ale aparatului circulator, precum hipertensiune și hipotensiune arteriala, varice, hemoroizi;
  • afecțiuni digestive ca gastrita, ulcerul, hepatita cronică, colecistita, litiaza biliară;
  • afecțiuni are aparatului urinar, precum cistita, calculi renali etc.;
  • afecțiuni ale aparatului reproducător ca infertilitate, dezechilibre hormonale;
  • boli musculo-osteo-articulare, precum afecțiuni ale coloanei vertebrale, mialgii, osteoporoza, osteofite, artroze, artrite;
  • afecțiuni neurologice sau nevralgii;
  • afecțiuni endocrino-metabolice, precum diabet, obezitate.

Există chiar și o recomandare a Oganizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind  utilizarea acupuncturii în terapia durerii cronice şi acute. De altfel, există câteva afecţiuni dureroase care au ca unică recomandare acupunctura: nevralgia de trigemen, nevralgiile maxilare, unele nevralgii dentare care nu cedează la terapiile convenţionale, nevralgiile post-zosteriene, care nu au niciun fel de tratament şi lista poate continua. Diverse tehnici de acupunctură pot fi recomandate și bolnavilor de cancer care sunt dependenţi de antalgice cum este morfina. În asociere, ele reduc semnificativ durerea.

Dacă suferiți de oricare dintre aceste afecțiuni este bine ca înainte de a vă duce să achiziționați medicamente, care în timp vă pot aduce neajunsuri, să încercați mai înainte să faceți o vizită la un cabinet de acupunctură pentru un consult și pentru a vedea cum puteți scăpa de acea afecțiune fără medicamente.

Cum decurge un tratament prin acupunctură?

Procedura medicală de tratament prin acupunctură constă în inserarea sau înțeparea cu ace foarte subțiri a pielii, în zone cheie, numite puncte de acupunctură, cu scopul de a restabili echilibrul  energetic al organismului.

Conform acestei concepții a medicinei tradiționale chineze, corpul omenesc este străbătut de energie vitală care circulă printr-o serie de meridiane energetice, meridiane care formează scheletul energetic. Aceasta energie înconjoară fiecare celula a corpului. Boala și durerea care ne încearcă adesea sunt considerate semne de dezechilibru energetic, ce poate fi corectat cu ajutorul acupuncturii.

Pentru a putea beneficia de o schemă de tratament adecvată, orice pacient va trebui să se prezinte la cabinetul unui medic specialist în acupunctură pentru a face o evaluare a stării sale de sănătate. Pe baza unui consult și în unele cazuri și după aducerea unui set de analize se va stabili un diagnostic și o schemă de tratament.

Numărul de ședințe necesare va fi reglementat în funcie de gravitatea bolii. Durata de vindecare va ține atât de numărul și de frecvența intervențiilor, cât și de starea generală de sănătate, o serie de factori genetici și de respectarea unui anumit regim de viață.

Cert este că la sfârsitul perioadei recomandate, starea de sănătate se va reface în cele mai multe cazuri complet și vă va surprinde că nu ați fost nevoiți să folosiți niciun medicament. Singurul adjuvant ce poate fi folosit și care este menit să completeze tratementul poate fi un ceai chinezesc, conceput special pentru tratarea acelei afecțiuni.

Trebuie remarcat faptul că medicii care practică acest tip de medicină naturistă tradițională sunt și ei medici și dispun de studii și licențe în domeniul medicinei tradiționale și tocmai de aceea recomandărilelor pot fi la fel de avizate ca și cele ale medicilor din clinicile medicale obișnuite.

Această metodă a medicinei tradiționale chineze, și-a dovedit de-a lungul timpului eficiența terapeutică și contină să fie extrem de apreciată și solicitată de către cei care caută soluții de vindecare minim invazive și fără efecte secundare. Tot ce aveți de făcut pentru a vă bucura din plin de efectele ei terapeutice este să apelați la o clinică autorizată de acupunctură, așa cum este Clinca Qi. Medicii de aici sunt personalități de excepție care vă vor ajuta să obțineți cele mai bune rezultate în cel mai scurt timp.

Pentru a obține o programare accesați site-ul Acupuncturabucuresti.ro!

 

 

 

Mai multe articole