Daca te-ai decis sa faci o schimbare in bucataria restaurantului tau, atunci e bine sa stii ce trebuie sa ai in vedere in alegerea unui cuptor profesional de calitate. Un cuptor este folosit la majoritatea preparatelor culinare. De aceea este foarte important sa verifici cu atentie inainte de a face o achizitie.
Cele mai populare cuptoare profesionale reusesc sa scada timpul de preparare foarte mult dar si sa creasca calitatea acestora. Este foarte important ca intr-o bucatarie profesionala totul sa iasa impecabil si intr-un interval foarte scurt de timp. De aceea pentru a avea randament maxim si un gust impecabil ai nevoie de un cuptor potrivit nevoilor tale.
Obiectivul restaurantului
Inainte de a alege un cuptor trebuie sa ai in vedere care este obiectivul restaurantului tau. Cuptoarele sunt disponibile in foarte multe formate ce permit prepararea personalizata a anumitor tipuri de mancaruri.
Aici putem sa dam ca exemplu cuptoarele de pizza. Sunt cuptoare special create doar pentru acest preparat care nu te vor ajuta sa prepari mancaruri speciale ce necesita anumite grade de preparare. Cele mai potrivite pentru o bucatarie sunt cuptoare gastronomie cu ajutorul carora faci numeroase preparate rapid si eficient.
Fata de cuptoarele nisate (cuptor cu microunde, pizza), acest tip de cuptoare se folosesc in majoritatea restaurantelor. Dar chiar si asa nu te vor ajuta daca preparatele tale sunt nisate. Este indicat ca de la inceput sa ai in vedere obiectivul restaurantului pentru a lua cea mai buna decizie.
Tipul de alimentare
Este unul din cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont. Daca vrei sa mizezi pe ceva sigur, poti alege un cuptor electric deoarece orice incapere are acces la o priza. Bineinteles ca ai la dispozitie si alimentarea pe gaz sau mixta. Fiecare tip de alimentare vine cu avantajele si dezavantajele sale.
De exemplu, alimentarea pe gaz permite incalzirea mai rapida a cuptorului, fapt ce iti permite sa faci preparate rapid. Mancarea nu se usuca si se poate utiliza foarte usor deoarece cuptoarele pe gaz nu au functii suplimentare ce pot da mari batai de cap.
De cealalta parte, cuptoarele electrice chiar daca depind de curentul electric ce poate avea si probleme uneori sunt cele mai populare deaorece ofera coacere rapida si uniformizarea preparatelor. E important ca orice preparat sa arate bine atunci cand il vinzi mai departe. Temperatura se poate controla usor si eficient pentru a trece rapid de la 200 la 140 de grade Celsius si viceversa.
Alte lucruri de care mai trebuie sa tii cont la achizitionarea unui cuptor profesional sunt costurile de intretinere, calitatea materialelor din care este creat, dimensiunea pentru a fi sigur ca ai suficient spatiu de depozitare sau incastrare in mobilier. Tine cont de aceste aspecte cand cauti pe Techstore un cuptor nou pentru afacerea ta.