În bucătăriile profesionale, fie că vorbim despre restaurante, cantine, pizzerii sau alte unități de alimentație publică, rapiditatea este un factor esențial. Durata prea mare de așteptare s-a numărat întotdeauna printre principalele nemulțumiri ale clienților din industria ospitalității, iar antreprenorii și angajații din acest domeniu caută continuu soluții pentru problema respectivă.
Situația este delicată, întrucât sub nicio formă nu trebuie periclitată calitatea produsului finit, nici în ceea ce privește gustul, dar nici în ceea ce privește aspectul. În aceste condiții, răspunsul este unul singur: achiziționarea de echipamente HoReCa de mare productivitate, care garantează rezultate de înaltă calitate, în cel mai scurt timp posibil.
La Fresco Expert, furnizor care susține încă din anul 1992 geniul în bucătăriile profesionale din România, se regăsesc numeroase echipamente HoReCa de preparare, care asigură un randament ridicat.
Automatizarea este de mulți ani un deziderat în această industrie și nu numai, iar utilajele pe care vi le vom prezenta în continuare nu doar că scad considerabil durata necesară realizării unui anumit proces, ci elimină parțial factorul uman și, în totalitate, erorile inerente asociate lui.
- Mixere verticale profesionale. Această categorie include echipamente HoReCa de la Robot Coupe sau din oferta platformei internaționale Virtus Group GmbH, având garanția calității și a unei durate îndelungate de viață. Pe lângă productivitate maximă, mixerele vin la pachet și cu un consum redus de energie electrică;
- Mașini de tăiat/curățat cartofi/legume. Cartofii și alte legume sunt unele dintre cele mai folosite ingrediente în bucătăriile profesionale, iar curățarea și tăierea lor rapidă scurtează în mod simțitor timpii de pregătire a preparatelor. Productivitatea acestor utilaje poate ajunge și până la 500 de kilograme pe oră, iar, în plus, Fresco vă pune la dispoziție și accesorii precum discuri de mărunțire, feliat, tocare etc.;
- Feliatoare profesionale. Modelele din oferta acestui furnizor sunt moderne, ergonomice, ușor de întreținut și, cel mai important, reglabile în funcție de produsul care trebuie feliat. Prețul lor variază de la 1.230 de lei la 6.699 de lei, după specificațiile tehnice și randamentul oferit;
- Cuttere. Cutterele sunt echipamente HoReCa pentru tăierea și omogenizarea rapidă a diverselor alimente, fiind dotate cu cuțite solide, care garantează rezistența în utilizare, dar și cuve din oțel inox;
- Mașini de ambalat în vid. Acestea sunt proiectate pentru ambalarea cărnii, legumelor, brânzeturilor și pastelor, în vederea protecției și prelungirii termenului lor de valabilitate, fiind deopotrivă rapide și igienice. Ele garantează un vacuum perfect, iar temperatura suprafeței de încălzire este reglabilă prin termostat, pentru obținerea celor mai bune rezultate posibile;
- Mașini profesionale de tocat carne. Aceste echipamente HoReCa nu pot lipsi din niciun restaurant, supermarket, carmangerie, abator sau centru logistic alimentar. Ele pot atinge productivități chiar și de peste 200 de kilograme pe oră;
- Utilaje de carmangerie. Nu în ultimul rând, în această categorie intră mașini orizontale sau verticale de umplut cârnați și ferăstraie pentru tăiat oase, alte echipamente care vă ajută să zdrobiți, la propriu și la figurat, timpii de preparare în bucătăria profesională a restaurantului pe care îl dețineți sau administrați.