Cu putine calorii
Surprize cu brânză
Roşiile cherry se curăţă de codiţe şi se spală. Ceapa verde se spală şi se taie mărunt, doar frunzele. Într-un bol, se amestecă seminţele de susan, de mac şi de coriandru cu frunzele de ceapă mărunţite. Brânza dulce de capră se fărâmă cu o furculiţă. Untul se lasă să se înmoaie la temperatura camerei şi […]
Friptură cu legume
Ardeii se curăță, se spală și se taie fâșii subțiri. Usturoiul se toacă mărunt și se pune într-un vas, împreună cu mierea şi sosul de soia. Într-o tavă pentru fripturi, se așază bucățile de carne. Se adaugă ceapa şi broccoli bucheţele. Se toarnă, în mod egal, peste fiecare bucată de piept, sosul din miere și […]
Borș de lobodă roșie de la Dersca
Toate legumele, mai puțin loboda roșie, se toacă în bucăți destul de mari și se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Loboda roșie se spală bine și se taie în fâșii late de un deget. Apoi, se pune la fiert separat, în borș acru, de putină (dacă este prea acru se […]
Cremă de urzici
Se curăţă urzicile cu mare atenţie să nu se strecoare şi codiţe printre ele şi se spală bine în mai multe ape până ce ultima apă rămâne limpede. Urzicile se opăresc în apă cu sare timp de aproximativ 40 de minute, astfel încât să nu înţepe atunci când se vor servi. Se scot cu spumiera […]
Ciorbă de legume 2
Se curăţă morcovii, ceapa, cartofii şi dovleceii, se spală bine cu jet de apă rece, apoi se taie cubuleţe sau mărunt, în funcţie de preferinţe. Toate legumele se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin piper, după gust. După ce au fiert toate legumele, se lasă la foc mic să mai clocotească de […]
Filé de şalău cu sos de capere
Bucăţile de şalău se condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu lămâie şi se ung cu puţin ulei. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece câteva minute. Separat, se curăţă şi se spală ardeii şi usturoiul, se toacă mărunt şi se călesc în untul topit amestecat cu uleiul de […]
Supă-cremă de dovlecei
Se curăţă dovleceii, ardeii, ceapa, cartofii şi morcovul, se spală şi se pun toate să fiarbă întregi, ca pentru supă, în apă cu sare şi ulei. După ce au fiert, se scot din zeamă şi se lasă să se scurgă. Morcovul şi ceapa se aruncă, iar celelalte legume se pasează cu blenderul. Se amestecă cu […]
Ciorbă de lobodă roşie
Se alege loboda, se spală de 4-5 ori în apă rece şi se lasă să se scurgă în sită. În acest timp, se pun aproximativ 2 litri de apă să clocotească cu o linguriţă de sare şi se adaugă loboda. Se lasă să dea în câteva clocote şi se scoate din oala în care a […]
Ciorbă de dovlecei
Se spală toate legumele, se curăţă de coajă şi de seminţe, acolo unde este cazul, apoi se toacă rondele şi cubuleţe, în funcţie de preferinţe, mai puţin roşiile. Se pun legumele în oală cu uleiul şi se călesc câteva minute. După ce s-au înmuiat, se adaugă sare şi piper şi aproximativ 2 litri de apă. […]
Salată orientală
Se spală cartofii şi se pun la fiert, în apă cu sare. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert, apoi se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie rondele. Ouăle se spală şi se pun şi ele să fiarbă în apă cu sare, aproximativ 10 […]