Dietetice
Mușchi de vițel la cuptor, pentru gastrită
Suferi de gastrită? Ei bine, iată o rețetă ușoară, care nu îți va face probleme la stomac. Cum poți prepara sănătos mușchiul de vițel la cuptor: 1. În mușchiul de vițel se fac mici incizii în care se pun felioare de usturoi. 2. Carnea se aşază în tavă, se pun ciupercile trecute printr-un jet de apă rece […]
Mere trase în ciocolată cu fistic
Învaţă să prepari un desert sănătos şi cu doar 100 de calorii din mere, ciocolată topită şi fistic proaspăt pisat. Mod de preparare: Taie merele felii şi scoate sâmburii şi părţile tari, lemnoase. Topeşte ciocolata pe bain marie (într-o cratiţă pusă peste o cratiţă mai mare, umplută pe jumătate cu apă care clocoteşte). După ce […]
Cremă catalană
Crema catalană este un desert uşor şi dietetic, foarte uşor de făcut. Iată o reţetă simplă: 1. Se pune la încălzit smântâna cu vanilia, scorțișoara și coaja de portocală. Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă vinul. 2. Se toarnă o treime din smântâna încalzită peste gălbenușuri, amestecând continuu cu […]
Clătite cu ovăz, perfecte pentru dietă
Amestecă ovăzul, brânzica de casă, ouăle și esența de vanilie cu mixerul sau într-un blender, până obții o pastă omogenă. Pune tigaia (de preferat una care nu se lipește) la încălzit, cu o linguriță de ulei. După ce s-a încălzit tigaia, toarnă două linguri de aluat pentru fiecare clătită și lasă la prăjit timp de […]
Piure care nu îngraşă
Învaţă să prepari un piure delicios cu puţine calorii, aromă incredibilă şi textură pufoasă. Încălziţi cuptorul la 220 grade, treapta patru sau cinci. Rupe conopida în bucăţi, amestecă-le cu uleiul, condimente şi pune la copt timp de 30 minute. Pasează conopida în blender, poţi adăuga unt dacă vrei un gust mai elaborat. Se serveşte cu […]
Paste din dovleac, care nu îngraşă
Învaţă să faci spaghete din dovleac cu puţine calorii, delicioase şi care nu îngraşă. Mod de preparare: Taie dovleacul în două jumătăţi şi pune bucăţile de dovleac spaghetti într-o tavă mai înaltă. Toarnă două ceşti de apă în tavă şi dă la copt la 180 de grade, foc mediu, timp de o oră. Trage pulpa […]
Orez cu năut
Orez cu năut perfect pentru post. Reţeta e simplă şi foarte gustoasă. Iată cum se prepară: 1. Năutul se pune la înmuiat în apă rece de seara, a doua zi se scurge şi se pune la fiert aproximativ o oră. 2. Într-o cratiţă cu ulei se pune la călit ceapa albă tăiată mărunt şi, după […]
Lapte de bou
Ca multe alte mâncăruri tradiționale vechi, rețeta ”Lapte de bou” se prepara în special în perioadele de post, având variante diferite, în funcție de regiuni. În Comuna Racoviță din Județul Sibiu rețeta se prepara din prune uscate și se mânca în loc de murături, cu fasole bătută. În alte regiuni, ”Laptele de bou” se prepara […]
Sufleu dietetic de banane
Un sufleu de banane foarte dietetic – se poate face fără zahăr – rapid și simplu. Vezi rețeta. 1. Bananele – de preferat unele bine coapte – se pasează și se amestecă cu esența de vanilie. 2. Albușurile se bat bine la mixer – tot acum se adaugă și zahărul dacă este cazul (dacă nu […]
Wok de tăieţei chinezeşti
Un wok de tăiţei chinezeşti foarte uşor şi rapid – gata în numai 15 minute. Iată reţeta. 1. Morcovul se trece prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune la călit în ulei cu ardeii tăiaţi fâşii foarte subţiri. Între timp, se încălzeşte apa şi, când fierbe, se dă drumul tăieţeilor de orez. Se lasă […]