Salată de paste cu peşte

Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei, conform indicaţiilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scot din oală şi se lasă câteva minute în apă rece, apoi se pun în sită. Separat, se spală fileul de cod, se şterge cu un prosop absorbant şi după ce […]

Muşchiuleţ de vită cu legume

Se taie muşchiuleţul de vită rondele potrivite, nici groase, dar nici subţiri. Se ung bucăţile de carne cu salvie, unt, ulei şi muştar. Se stropesc cu vin roşu pe toată suprafaţa şi se lasă câteva ore la rece, la marinat. Separat, se curăţă legumele şi se pun să fiarbă întregi, în apă cu sare şi […]

Păstrăvi la grătar

Se curăţă păstrăvii, se spală bine în câteva ape şi se pun să se scurgă în sită. După ce s-au scurs, se condimentează cu sare, piper, usturoi pisat şi cimbru şi se lasă câteva minute la rece, până se pun la grătar. După ce au stat la rece, se iau pe rând şi se înfășoară […]

Plăcintă de orez cu dovlecei

Se spală orezul în 3-4 ape şi se pune în tava de teflon cu 100 g unt, şofran, sare şi 800 ml de apă. Se bagă în cuptor şi se amestecă uşor, până se încorporează tot untul. În acest timp, se curăţă dovleceii, se rad pe răzătoarea mică şi se amestecă cu miezul de pâine […]

Piept de pui cu orez sălbatic

Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se călește în puțin ulei. Se pune apoi apă, până acoperă carnea și se lasă la fiert. Când s-au înmuiat, se pun bucățile într- o tavă cu ulei, se ung cu unt și se bagă la cuptor. Se stropesc din când în când cu uleiul din […]

Specialitate cu somon și salvie

Se spală frunzele de salvie şi să lasă să se scurgă pe o sită. Brânza se dă pe răzătoare şi se amestecă bine cu smântâna. Crema de brânză se condimentează, după gust, cu sare şi piper şi se adaugă puţină zeamă de lămâie. Se întinde apoi crema pe deasupra fiecărei clătite şi se aşază câte […]

Surprize cu brânză

Roşiile cherry se curăţă de codiţe şi se spală. Ceapa verde se spală şi se taie mărunt, doar frunzele. Într-un bol, se amestecă seminţele de susan, de mac şi de coriandru cu frunzele de ceapă mărunţite. Brânza dulce de capră se fărâmă cu o furculiţă. Untul se lasă să se înmoaie la temperatura camerei şi […]

Friptură cu legume

Ardeii se curăță, se spală și se taie fâșii subțiri. Usturoiul se toacă mărunt și se pune într-un vas, împreună cu mierea şi sosul de soia. Într-o tavă pentru fripturi, se așază bucățile de carne. Se adaugă ceapa şi broccoli bucheţele. Se toarnă, în mod egal, peste fiecare bucată de piept, sosul din miere și […]

Ciorbă picantă de pește

Legumele se curăță, se spală și se taie în funcţie de preferinţe. Roșiile se curăță de pielițe și de semințe și se toacă. Peștele se spală și se taie cuburi. Într-o oală, se pun la fiert cepele, usturoiul, ardeii iuți, vinul și apa. Se lasă cam 15 minute. Când s-a înmuiat ceapa, se adaugă legumele […]

Ciuperci de pădure cu leurdă

Se curăţă și se rup cozile primelor ciuperci de pădure – hulubiţele (Russula virescens). Se spală și se usucă bine, apoi se fierb 5 minute în puţină apă cu un praf de sare. Separat, într-un ceaun, se călește românește ceapa, în destul ulei de măsline. Când devine transparentă, se adaugă doi căţei de usturoi striviţi […]