Sanatoase
Frigărui de pui cu salată verde
Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală în câteva ape şi se taie cubuleţe. Se condimentează cu sare, piper, boia iute şi dulce, se ung cu puţin ulei, se presară cimbru şi se lasă la rece. Separat, se curăţă ceapa şi ridichiile şi se taie felii potrivite. Se înfig cubuleţele de carne alternând […]
Ciorbă de legume 2
Se curăţă morcovii, ceapa, cartofii şi dovleceii, se spală bine cu jet de apă rece, apoi se taie cubuleţe sau mărunt, în funcţie de preferinţe. Toate legumele se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin piper, după gust. După ce au fiert toate legumele, se lasă la foc mic să mai clocotească de […]
Roşii umplute cu porumb
Se spală roşiile, se şterg de apă cu un prosop absorbant, apoi se taie capacul. Se scoate miezul din interiorul roşiilor şi se lasă apoi să se scurgă cu gura în jos, într-un bol de sticlă. Separat, se pun două ouă să fiarbă şi, după ce au fiert, se curăţă de coajă, se scot gălbenuşurile, […]
Salată de paste cu roşii şi busuioc
Pastele sub formă de melcişori se fierb conform instrucţiunilor de pe cutie, în apă cu sare şi un strop de ulei, ca să nu se lipească între ele. După ce au fiert, se scot din apă într-o strecurătoare şi se dau printr-un jet de apă rece, apoi se lasă la scurs. Roşiile se opăresc, se […]
Filé de şalău cu sos de capere
Bucăţile de şalău se condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu lămâie şi se ung cu puţin ulei. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece câteva minute. Separat, se curăţă şi se spală ardeii şi usturoiul, se toacă mărunt şi se călesc în untul topit amestecat cu uleiul de […]
Supă-cremă de dovlecei
Se curăţă dovleceii, ardeii, ceapa, cartofii şi morcovul, se spală şi se pun toate să fiarbă întregi, ca pentru supă, în apă cu sare şi ulei. După ce au fiert, se scot din zeamă şi se lasă să se scurgă. Morcovul şi ceapa se aruncă, iar celelalte legume se pasează cu blenderul. Se amestecă cu […]
Paste aromate cu cimbru
Se pun macaroanele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet, în apă cu sare şi cu o linguriţă de ulei, ca să nu se lipească între ele, şi se acoperă cu un capac. După ce au fiert, se scot din oală şi se dau în 2-3 jeturi de apă rece. Se pun apoi în strecurătoare […]
Plăcintă cu spanac
Se cerne făina într-un bol şi se adaugă untul moale, sarea şi iaurtul. Se frământă bine până se obţine o cocă elastică. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece, aproximativ o oră. În acest timp, se curăţă spanacul, se spală în 5-6 ape, se pune la opărit în apă cu […]
Ardei umpluți
Se pun ardeii să se coacă şi se lasă câte 3-4 minute pe fiecare parte, doar cât să se înmoaie puţin şi să capete acel gust de ardei copt. După aceea, se pun într‑un bol, se presară sare şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte […]
Ciorbă de lobodă roşie
Se alege loboda, se spală de 4-5 ori în apă rece şi se lasă să se scurgă în sită. În acest timp, se pun aproximativ 2 litri de apă să clocotească cu o linguriţă de sare şi se adaugă loboda. Se lasă să dea în câteva clocote şi se scoate din oala în care a […]