Clatite la cuptor

Desert sau gustare, o portie de clatite la cuptor sunt foarte benefice celor cu afectiuni hepatice, dar nu numai lor.

Supa de naut

Supa de naut este o alegere foarte sanatoasa in meniul zilnic, avand beneficii mai ales in randul persoanelor ce sufera de boli cardiovasculare. In plus, supa de naut este si de post, deci poate fi mancata in orice moment al anului.

Briose cu unt de arahide

Chiar daca tii post, nu inseamna ca nu-ti poti potoli pofta de dulce. Briosele cu unt de arahide nu contin produse de origine animala si sunt o gustare perfecta!

Vinete cu ardei si masline

In zilele cand tii post si nu stii ce sa mai gatesti, incearca o mancare de legume, vinete cu ardei si masline. Este simpla, hranitoare si gustoasa.

Ciorba de legume

In perioada postului, sau daca urmezi un regim restrictiv, ti-ar prinde foarte bine o portie de ciorba de legume. E plina de nutrienti, saraca in calorii si delicioasa.

Lapte de pasare

O reteta foarte usoara si populara printre romani, dar care isi are originile in bucataria frantuzeasca: lapte de pasare, sau île flottante, e un desert usor si cremos, pe care il faci in 30 de minute.

Dulceata de pere

Parfumul si gustul bogat al perelor bine coapte te insoteste si in iarna, daca le pui la borcan. Urmand aceasta reteta, vei obtine 4 borcane de 370 ml de dulceata de pere.

Gem de mere

Pentru a te putea bucura de dulceata merelor tarziu in iarna, pune din timp la pastrare gem de mere. Urmand aceasta reteta, vei obtine 6 borcane de 370 ml de gem.

Castraveti murati cu ceapa

Cand nu ai foarte mult timp pentru a pune muraturi la borcan, aceasta reteta de castraveti murati cu ceapa e exact ce iti trebuie. Se fac fara fierbere, in numai 30 de minute. Urmand aceasta reteta, vei obtine 6-8 borcane de 370 ml de castraveti murati cu ceapa.

Morcovi murati

Cand vine momentul in care pregatesti camara pentru iarna, incearca si aceasta reteta de morcovi murati, caci sigur va potoli apetitul pentru muraturi al familiei. Urmand aceasta reteta, vei obtine 2 borcane de 1 L de morcovi murati.