Vegeta de casă

Învaţă să prepari în casă celebrul condiment şi bază pentru mâncăruri din legume sănătoase şi câtă sare vrei tu, fără monoglutamat de sodiu şi alte chimicale. Vezi cum se face vegeta în casă. Mod de preparare: Ia legumele şi curăţă cojile de care nu ai nevoie şi cotoarele, seminţele, etc. Încinge cuptorul la 100 de […]

Pui cu glazură de muştar şi miere

Învaţă să prepari nişte pulpe de pui cu o glazură deosebită, crocantă şi aromată, din miere şi muştar franţuzesc. Vezi reţeta simplă cu care vei vrăji toţi invitaţii, mai ales dacă serveşti alături de orez sau legume. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu. Amestecă într-un castron mic sosul de soia, […]

Coliva tradiţională

Nu trebuie să faci colivă doar pentru un parastas. Coliva tradiţională este un desert gustos, de post, care poate face deliciul oricui iubeşte cerealele şi nucile. Mod de preparare: Se spală arpacaşul şi se pune în apă rece la fiert (faţă de orez, pentru colivă ai nevoie de trei ori şi jumătate mai multă apă […]

Carne de vită bolognese coaptă în dovleac

Carnea de vita în dovleac este delicioasă! Învaţă cum să prepari această reţetă inedită şi interesantă, care arată spectaculos, are un gust deosebit şi cu care vei impresiona pe toată lumea. Are câte puţin din sarmalele româneşti şi pastele bolognese italieneşti, totul într-o aromă de dovleac tomantic. Toacă ceapa şi căleşte-o în 2 linguri de […]

Rețeta de musca a lui Teo Trandafir

Această musaca este una din rețetele de suflet ale lui Teo Trandafir, după cum a declarat vedeta pentru ”Libertatea pentru femei”. Să vedem rețeta! 1. Fac din cartofi un piure mai dens. 2. Separat, fierb carnea tocată mărunt cu sosul de roşii (făcut în blender din două roşii) până scade bine, împreună cu legumele care vă […]

Pâine cu brânză și ceapă

O pâine cu brânză și ceapă este cina cea mai gustoasă și mai rapidă pe care o poți face. Rețeta durează 30 de minute și e foarte ieftină. 1. Se taie pâinea pe lung și pe lat, fără a merge cu cuțitul până jos. 2. Pe tăieturi se introduc feliile de brânză tăiată fin. 3. […]

Chifle umplute

Chifle umplute perfecte pentru un mic dejun de weekend. O rețetă simplă și delicioasă, care arată bine. 1. Chifla se scobeşte cu un cuţit, fără a tăia complet capacul, şi apoi se înmoaie în lapte. 2. Se pune cu atenţie fiecare chiflă în tava de copt unsă cu ulei. 3. Se sparge fiecare ou separat şi apoi, se dă […]

Iskender kebab

Învaţă să faci iskender kebab acasă, după o reţetă arăbească tradiţională uşor de reprodus la tine în bucătărie. Mod de preparare: Amestecă ceapa, zeama de lămâie, 2 linguri de ulei şi condimentele într-un blender. Adaugă carnea şi amestecă într-un castron, acoperă vasul şi pune la frigider 2 ore. Amestecă jumătate din usturoi cu iaurtul, o […]

Pui pe sticlă după rețeta lui Jamie Oliver

Rețeta de pui pe sticlă propusă de Jamie Oliver este ideală pentru mesele în familie. Se face foarte ușor și iese un pui delicios, bine condimentat și ușor dulceag.  1. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Se scoate puiul din frigider și se lasă la temperatura camerei. 2. Condimentele se pun într-un mojar cu […]

Batoane energizante din doar trei ingrediente

Nu ai nevoie de substanţe chimice, sau de dulciuri procesate, pline de zahăr şi de arome artificiale ca să ai mai multă energie. Iată o reţetă simplă şi rapidă, cu doar trei ingrediente, de batoane energizante naturale. Mod de preparare: Amestecă într-un blender curmalele curăţate de sâmburi. La început, ele se vor desface în bucăţele […]