Prăjitură paleo fără gluten cu afine

Învaţă să prepari o prăjitură paleo, fără făină, deci fără gluten, fără zahăr şi cu o aromă naturalăd e cocos minunată. Încinge cuptorul la foc mediu. Unge o formă de cozonac sau pâine cu ulei de cocos. Amestecă făina de cocos, praful de copt şi sarea într-un castron. Într-un alt castron, amestecă ouăle, laptele de […]

Cum faci Nutella vegană acasă

Învaţă să prepari Nutella chiar la tine acasă, fără aditivi şi foarte rapid. Copiii vor putea servi o gustare dulce sănătoasă, fără chimicale şi zahăr în exces. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade. Împrăştie alunele de pădure pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace.le pentru circa 10 minute. Ai […]

Tartă cu mure

Învaţă să prepari o tartă simplă şi rapidă cu mure de sezon. Arată spectaculos şi este absolut delicioasă. Mod de preparare: Într-un castron mare se amestecă făina, migdalele, zahărul brun şi sarea. Se adaugă fulgii de unt şi apa rece şi se frământă bine. Se formează o bilă de aluat şi se dă la frigider […]

Tartă Tatin cu pere

Învaţă să prepari o tartă Tatin cu pere în loc de mere, care va fi mai aromată şi mai interesantă, mai ales dacă nu ai mai gătit demult o prăjitură. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 200 de grade, treapta 6 şi pune o tavă de tort pe foc. Caramelizează zahărul, amestecând continuu. Adaugă untul, […]

Aripioare cu miere şi ghimbir a la Jamie Oliver

Învaţă şi tu să prepari reţeta lui Jamie Oliver de aripioare cu miere şi ghimbir. Sunt delicioase şi numai bune la picnic sau la petreceri. Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele pentru marinadă într-un castron şi ai grijă să obţii un sos lipicios. Pune aripioarele de pui curăţate pe o tavă largă şi toarnă marinada […]

Cum faci gazpacho cu creveţi

Învaţă să prepari o reţetă delicioasă de gazpacho cu creveţi, urmând secretele bucătarilor din Spania. Mod de preparare: Combină toate ingredientele, în afară de creveţi, într-un blender sau robot de bucătărie şi amestecă la viteză mare, câteva zeci de secunde, până obţii o pastă groasă. Gustă şi asezonează cu sare şi piper, dacă este nevoie. […]

Batoane cu migdale

Învaţă să prepari nişte delicioase batoane cu migdale, sănătoase şi naturale, uşor de făcut. Mod de preparare: Pune biscuiţii cu graham într-un singur strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă deoparte. Prăjeşte migdalele circa 5 minute într-o tigaie, sau până când simţi aroma de migdale în bucătărie. Topeşte untul într-un vas, pe […]

Focaccia lui Jamie Oliver

Învaţă să tu să prepari o focaccia cu rozmarin după reţeta lui Jamie Oliver şi uimeşte-ţi invitaţii cu tehnica ta desăvrşită în bucătăria mediteraneeană. Mod de preparare: Fă o grămpjoară de făină sau pune-o toată, cu vârf,  într-un castron mare. Fă o gaură în mijlocul muntelui de făină, pentru a umple cu restul de ingrediente. […]

Inghetata de banane si sirop de cirese (fara zahar)

O înghețată de babane cu sirop de cireșe, fără zahăr și fără lapte. Naturală, delicioasă și dietetică. O rețetă foarte simplă: 1. Bananele se taie felii groase si se pun la inghetat in congelator (1-2 ore). 2. Se pun la foc mic intr-un recipient ciresele si visinele cu praful de vanilie (sau baton), zeama de […]

Cartofi prăjiți a la Gordon Ramsay

Cartofii prăjiți după rețeta lui Gordon Ramsay sunt cei mai buni! Se fac foarte ușor și sunt mai sănătoși decât cei clasici. Iată cum se fac! 1. Se preîncălzește cuptorul cu tava înăuntru. 2. Se curăță cartofii și se taie în felii groase de aproximativ un centimetru. Apoi se opăresc în apă clocotindă timp de […]