Orez cu năut

Orez cu năut perfect pentru post. Reţeta e simplă şi foarte gustoasă. Iată cum se prepară: 1.   Năutul se pune la înmuiat în apă rece de seara, a doua zi se scurge şi se pune la fiert aproximativ o oră. 2.   Într-o cratiţă cu ulei se pune la călit ceapa albă tăiată mărunt şi, după […]

Aspic de legume

Un aspic de legume foarte gustos, aspectuos şi uşor de preparat. Trebuie să încerci această reţetă: 1.   Morcovii se taie rondele şi se pun la fiert. Mazărea şi fasolea se gustă şi, dacă mai trebuie, se fierb. 2.   Peştele se scurge din conservă şi se mărunţeşte, dacă nu este deja. 3.   Se desface cubul de […]

Stufat cu vin

1. Se spală şi se taie carnea de miel în bucăţi potrivite şi se prăjesc în ulei, câteva minute pe fiecare parte, până îşi schimbă culoarea. 2. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se împletesc câte 2 fire de ceapă cu unul de usturoi, apoi se adaugă peste carnea de miel înăbuşită. Se […]

Drob de miel

1. Toată carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare, boabe de piper, cimbru şi oregano, aproximativ o oră. Morcovii se curăţă, se spală, se taie rondele şi se călesc într-o tigaie încinsă cu unt. 2. Carnea fiartă şi morcovii căliţi se dau prin maşina de tocat. Se […]

Lapte de bou

Ca multe alte mâncăruri tradiționale vechi, rețeta ”Lapte de bou” se prepara în special în perioadele de post, având variante diferite, în funcție de regiuni. În Comuna Racoviță din Județul Sibiu rețeta se prepara din prune uscate și se mânca în loc de murături, cu fasole bătută. În alte regiuni, ”Laptele de bou” se prepara […]

Piept de pui umplut cu rucola

Un piept de pui umplut cu rucola şi caşcaval, foarte sănătos şi uşor de făcut. E gata în 20 de minute. Iată o reţetă simplă. 1.   Feliile de carne se așază între două foi de folie alimentară şi se bat cu ciocanul de carne. Ouăle se bat bine şi se amestecă cu caşcavalul şi rucola. […]

Wok de tăieţei chinezeşti

Un wok de tăiţei chinezeşti foarte uşor şi rapid – gata în numai 15 minute. Iată reţeta. 1.   Morcovul se trece prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune la călit în ulei cu ardeii tăiaţi fâşii foarte subţiri. Între timp, se încălzeşte apa şi, când fierbe, se dă drumul tăieţeilor de orez. Se lasă […]

Supă de broccoli cu smântână

O supă de broccoli delicioasă şi sănătoasă cu smântînă. Iată una din cele mai simple reţete: 1.   Se prepară supa de pasăre din cele trei cuburi şi 1,5 litri de apă. Broccoli se curăţă şi se taie tija la aproximativ 5 cm. În oala de fiert supa se topeşte untul şi se pune ceapa tocată […]

Salată de vară în lipie de shaorma

O salată de vară uşoară, dar foarte hrănitoare în lipie de shaorma. Iată o reţetă foarte simplă şi rapidă. 1. Pentru clătite, se pun la fiert în apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi. Se lasă 10 minute. 2. Cartofii semifierţi se pasează şi li se adaugă laptele clocotit. Se amestecă şi se lasă să […]

Năut cu sos tomat

Năutul abia a început să fie folosit mai mult în bucătăriile noastre. Uite cum să-l prepari cu sos tomat. 1. Cu o seară înainte de pregătire, se pune năutul la înmuiat în apă călduţă. A doua zi se scurge, se trece sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. 2. Într-o cratiţă se pune uleiul […]