Iepure cu ceapă

Carnea de iepure merge perfect cu o tocăniță de ceapă. Uite cum să prepari acest fel de mâncare încântător! 1. Într-o oală cu fund dublu se încinge uleiul şi, între timp, carnea se trece prin făină. 2. Se rumenește 2-3 minute pe ambele părţi, se presară sare şi piper şi se adaugă vinul, plantele aromatice, ceapa şi baconul. 3. Se […]

Supă de ceapă

Adu bucătăria franțuzească la tine acasă! Supa de ceapă, un fel de mâncare sofisticat, dar ușor de preparat: 1. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în untură, în oala de fiert. 2. Se lasă să se înmoaie, fără să se ardă şi apoi se adaugă făina, sarea şi piperul. Se amestecă pe foc 2-3 minute. […]

Dovlecei umpluți cu cușcuș

De sărbători – și nu numai – poți pregăti un fel de mâncare altfel decât până acum. Iată cum se prepară dovleceii umpluți cu cușcuș! 1. Se curăţă dovleceii de coajă şi se golesc de conţinut. 2. Miezul dovleceilor se toacă mărunt și se amestecă bine cu cuşcuşul. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, busuiocul, uleiul, sarea şi piperul. 3. După […]

Budincă de cușcuș

Sigur n-ai mâncat budincă de cușcuș până acum! Uite cât de simplu se prepară acest desert delicios! 1. Într-o crăticioară se pun laptele, zahărul şi batonul de scorţişoară. Se lasă la fiert 5 minute. 2. Se trage laptele de pe foc, se pun stafidele şi cuşcuşul, se amestecă, se acoperă şi se lasă 30 de minute. 3. Se adaugă […]

Salată de cuşcuş

Salată de cuşcuş uşoară şi gustoasă. Iată o reţetă rapidă. 1.   Se taie roşiile, se scot seminţele şi pulpa se taie cuburi mici. Cuşcuşul se pune într-un vas şi se toarnă 100 ml apă clocotită. Se lasă aşa, acoperit. 2.   Se pune cuşcuşul scurs într-un castron şi, peste el, se toarnă uleiul şi sucul stre­curat […]

Pui catalan

Puiul catalan este cina ideală penru zilele lungi, când nu ai timp să găteşti. Se face repede şi e foarte gustos. 1.   Se curăţă, se spală şi se taie puiul în bucăţi care se rumenesc uşor în ulei. Se scot şi, în acelaşi ulei, se pune ceapa tăiată peștişori şi toate celelalte legume, tăiate. 2.   […]

Paste cu floare de dovlecel

Pastele cu floare de dovlecel snt gustoase şi arată foarte bine. Iată o reţetă simplă. 1.   Pastele se fierb în apă cu sare conform indicaţiilor de pe pachet. Apoi, se scurg şi se trec rapid printr-un jet de apă rece. 2.   Roşiile se curăţă de coajă şi se taie, apoi se pun la călit în […]

Salată cu fructe şi quinoa

Salată delicioase cu fructe, quinoa şi nuci. Trebuie să încerci această reţetă! Toate ingredientele conțin substanțe care ajută la slăbit prin conținutul de fibre, grăsimi sănătoase și vitamine. În plus, este o salată sățioasă, chiar dacă ea conține puține calorii, ceea ce o face ideală pentru cină dacă ești la dietă.  1.   Quinoa se pune […]

Chiftele de quinoa

Chiftele de quinoa delicioase şi sănătoase, care se fac foarte repede. Reţeta aici: 1.   Boabele de quinoa se pun la fiert cu apă rece şi sărată măsurată de trei ori cantitatea lor. Se lasă 20 de minute la fiert, până ce apa este complet absorbită. Apoi se lasă să se răcească. Broccoli se fierbe, la […]

Zarzavat în sos de roşii

Zarzavat în sos de roşii – o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Iată reţeta! 1.   Roşiile foarte bine coapte se taie în două sau în patru şi se pun la fiert. După 15 minute se pasează, iar sucul obţinut se pune din nou la fiert cu sarea. […]