Ouă cu legume

Ouă cu legume, o combinaţie delicioasă şi uşoară, perfectă pentru o cină rapidă şi dietetică. Iată reţeta: 1.   Roşiile se crestează şi se cufundă câteva secunde în apă clocotită. Se curăţă apoi de pieliţe şi sâmburi. Pulpa se taie cuburi mici. 2.   Ardeii se taie şi ei cuburi mici, la fel şi ceapa. Într-un vas […]

Canapele de vinete

Canapele de vinete ideale ca aperitiv atunci când te grăbeşti. Iată o reţetă foarte simplă: 1.   Vinetele se taie rondele de un cm care se presară cu sare şi se lasă un pic să elimine apa. Apoi se şterg, se toarnă uleiul peste ele şi se amestecă bine cu mâna. Se aşază feliile în tava […]

Sandviciuri cu ciuperci

Sandviciuri cu ciuperci pentru serile când nu ai timp să găteşti ceva elaborat. Reţeta este foarte rapidă, gata în 10 minute. 1.   În unt topit se pun ciupercile bine scurse şi usturoiul întreg. Se presară cu sare şi se învârte tigaia. 2.   Între timp, pâinea se pune la prăjit. Când apa pe care şi-o lasă […]

Brânză la grătar

Brânza la grătar este un aperitiv sau chiar un fel principal foarte rapid şi uşor de făcut. Iată reţeta. 1.   Pe patru foi de folie de aluminiu se pun cele patru bucăţi de brânză. 2.   Se ung cu ulei în strat subţire, se presară condimentele şi legumele, mărarul şi pătrunjelul. 3.   Se închide pacheţelul şi […]

Mozzarella şi roşii la cuptor

O reţetă delicioasă de Mozzarella şi roşii la cuptor cu oregano. Uşor, dietetic, perfect pentru o cină rapidă. 1. Se feliază roşiile spălate şi Mozzarella Granarolo Cucina, pe cât posibil în felii egale ca lăţime între cele două preparate. 2. Într-un vas de cuptor, se pune o lingură de ulei de măsline şi se aşază […]

Sărmăluţe cu stafide şi muguri de pin

Sărmăluţe cu stafide şi muguri de pin – gustoase şi mult mai uşoare decât sarmalele tradiţionale. Învaţă cum să le prepari după o reţetă simplă! 1. Dacă se folosesc frunze proaspete, acestea trebuie opărite 5 minute în apă clocotită şi sărată. Dacă se folosesc din conservă, se trec sub un jet de apă şi se […]

Terină de năut

Terina de năut este un aperitiv foarte gustos fără năut. Iar reţeta e foarte simplă. Iată cum se face. 1. Morcovii curăţaţi, ceapa mărunt tăiată şi usturoiul presat se pun într-o cratiţă cu ulei şi curry. Se amestecă şi se lasă la fiert 15-20 de minute, până ce legumele s-au înmuiat. 2. Între timp, făina […]

Batoane cu goji

Batoane cu goji şi fulgi de ovăz – îţi dau energie şi potolesc foamea oriunde ai fi. Iată reţeta. 1. Fulgii de ovăz se mixează pentru a obţine fulgi mai fini care se amestecă apoi cu sarea, scorţişoara, fructele de goji, nucile mărunţite şi stafidele. 2. În alt vas, untul de arahide se mixează cu […]

Bomboane sănătoase

Bomboane sănătoase pe care le poţi prepara în casă din fructe uscate şi brînză delicioasă. Uite cât de uşor se fac! 1. Fructele de goji bine uscate se macină în râşniţa electrică şi apoi praful se cerne. 2. Brânza de vaci se mixează cu mierea şi, după ce se obţine un amestec omogen, se adaugă […]

Compot oriental de vişine

Compotul oriental de vişine se face uşor şi are un gust deosebit. Iată cât de simplă e reţeta. 1. Vişinele se spală şi se pun în borcane cu tot cu sâmburi, îndesându-le uşor. 2. Apa, zahărul şi cardamonul se pun la fiert şi se lasă să se răcească. Apoi se toarnă peste vişine. 3. Borcanele […]