În lume sunt milioane de oameni care joacă poker în mod constant, dar câți dintre ei au succes în mod constant? „Rețeta secretă” pentru a avea succes la poker este aplicată de puțini oameni, în timp ce pentru ceilalți rămâne un joc recreațional.

Niciuna dintre variante nu este greșită, atâta timp cât distracția este cea care primează. Însă dacă îți dorești cu adevărat să știi rețeta secretă pentru a avea succes în poker, trebuie să te înarmezi cu multă răbdare. Asta pentru că vei avea nevoie de multe ore de studiu și de practică. Ce-i drept, atunci când rezultatele apar, satisfacția este și ea pe măsură.

În condițiile în care pokerul este un joc de abilități, trebuie să te antrenezi pentru a fi mai bun decât adversarii tăi. Pokerul este un joc care scoate la suprafață spiritul competitiv. Ușor nu îți va fi să ai succes, dar cu multă muncă vei ajunge pe culmile gloriei.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este că întotdeauna este recomandat să încerci să îți perfecționezi jocul. Dacă te vei culca pe o ureche, s-ar putea să apară plafonarea, iar ceilalți adversari își vor ridica nivelul și s-ar putea să îți fie tot mai greu să reziști.

Cum îți poți crește jocul și mai mult?

Caută să ai în anturaj jucători buni de poker

Din fericire, în jurul nostru sunt mulți oameni pasionați de poker. Fiind o activitate atât de des întâlnită, nu îți va fi dificil să găsești pe cineva care obișnuiește să joace poker pe internet sau live, cu mize reale sau demo. Caută să ai cât mai mulți oameni pasionați de poker în jur. Vorbeam despre jucători buni, care să devină o sursă de inspirație pentru tine. Ei te vor motiva, îți vor arăta că se poate să ajungi la un nivel ridicat. Vei avea cu cine să discuți despre subiectele importante, vei înțelege cum să gestionezi anumite situații sau ce ai fi putut să joci mai bine anumite mâini. Făcând asta, îți vei îndrepta atenția în mare măsură către poker și nu vei face parte din marea majoritate – a celor care joacă doar în mod recreațional, fără să își dorească neapărat să aibă succes pe termen lung.

Studiază, studiază și iar studiază

În poker nu este bine niciodată să te consideri invincibil. Nimeni nu a demonstrat asta până acum. Chiar și jucătorii cu rezultate la cel mai înalt nivel au mărturisit că alocă în continuare timp studiului. Unii au chiar propriul antrenor, deși ai putea crede că stăpânesc deja toate tainele pokerului. O perspectivă nouă este întotdeauna o idee bună. Sunt mulți oameni de la care ai ceva de învățat. Partea teoretică nu trebuie ignorată dacă vrei să ai succes la poker. Din fericire, există numeroase resurse pe care le ai la dispoziție. Poți să citești cărți scrise de jucători celebri, să urmărești interviurile și podcasturile lor și multe alte idei de acest gen.

Nu lua în seamă vorbele negative

Modul în care gândești este esențial când joci poker. Dacă faci parte din categoria celor care dau vina pe ghinion, deja putem spune că gândești greșit. Ghinionul nu poate fi prezent la infinit în poker. Până la urmă, acest joc este o sumă a alegerilor pe care le faci. Tu ești cel care decide dacă rămâne într-o mână sau o oprește. E adevărat că nu poți controla cărțile care apar, dar tu iei deciziile. Așadar, ignoră și oamenii din jur care invocă ghinionul. Care au mereu ceva de spus de rău. Gândește pozitiv și s-ar putea să atragi succesul de partea ta.

Nu ignora factorul emoțional

Când joci pe bani reali, vei avea o sumedenie de trăiri. Pokerul stârnește asta în noi. Câteodată suntem fericiți, câteodată nu, câteodată suntem anxioși și așa mai departe. Important este să îți găsești cât mai repede echilibrul și să nu te lași purtat de emoții. Încearcă să rămâi calm în orice situație, să îți respecți strategia și să privești imaginea de ansamblu. Întreabă-te dacă jocul tău a evoluat, dacă ești mai bun ca acum un an. Și dacă nu reușești să îți gestionezi emoțiile, poți face exerciții în acest sens ori poți discuta cu un mental coach ori cu un psiholog. Această practică este aleasă și de jucători de top din toată lumea.