Iti place pizza de cumparat, dar ai vrea sa incerci sa o faci si in casa? Cu reteta asta de aluat de pizza n-ai cum sa dai gres!
Pizza iti va iesi pufoasa si aromata, preparata cu ingredientele care iti plac tie cel mai mult.
Ingrediente
225 g faina 50 ml lapte 40 ml ulei 50 ml apa 18 g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 1/4 lingurita sare
Mod de preparare:
- Dizolva drojdia in apa calda cu zaharul si da-o deoparte.
- Combina faina cu sarea, apoi adauga drojdia crescuta si framanta compozitia. Toarna laptele si uleiul si continua sa framanti 7-9 minute, pana cand obtii un aluat de pizza omogen, nelipicios si fin.
- Lasa aluatul de pizza la crescut pentru o ora, apoi intinde-l folosind intai facaletul, apoi palmele si buricele degetelor, pana cand blatul ajunge la dimensiunea tavii de pizza.
- Asaza deasupra ingredientele de pizza preferate si coace preparatul conform retetei de pizza.