Aluat de placinta de post
Rar gasesti aluat de placinta mai elastic si mai fraged decat cel pe care il obtii dupa reteta asta! Este de post, se prepara rapid, din numai 5 ingrediente. Apoi il umpli cu ce vrei tu: mere, dovleac, branza dulce si stafide sau chiar branza sarata!
Ingrediente pentru aluatul de placinta
1 pachet margarina
10 linguri ulei
10 linguri bors
un praf generos sare
faina cat cuprinde
Mod de preparare:
1. Combina faina cu sarea, fa o gaura in centru si adauga uleiul, borsul si margarina la temperatura camerei.
2. Framanta aluatul pentru cca 10 minute, sau pana cand se dezvolta glutenul si aluatul devine foarte elastic, adaugand faina in masura in care mai e nevoie.
3. Lasa apoi aluatul pentru placinta sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit.
4. Intinde aluatul pentru placinta subtire si foloseste-l pentru a prepara placinte cu umpluturile preferate.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews