Le prepari rapid, fara bataie de cap si cu putine ingrediente. Vezi mai jos cum poti sa pregatesti andive gratinate.
Ingrediente
5 andive 5 felii mari sunca de casa 50 g cascaval 100 g unt 500 ml lapte 2 linguri faina
Mod de preparare:
- Andivele se curata de cotoare si frunzele exterioare si se invelesc in sunca.
- Se asaza intr-un vas de cuptor.
- Se prepara sosul alb din unt, faina si lapte si se toarna peste andive.
- Se dau 20 de minute la cuptor, apoi se presara cascavalul si se mai lasa 10 minute.
Sfaturi utile
✽ Andivele cel mai des pot fi intalnite in salate care se servesc cu sosuri pe baza de otet si ulei de masline.
✽ Multa lume insa prefera sa le serveasca doar cu zeama de lamaie.
✽ In salata de andive se pot adauga maioneza sau smantana, precum si alte legume cum ar fi laptuca, rucola, castraveti sau ridichi. Se servesc si alaturi de mere, ciuperci, branza albastra etc.
✽ Langa carnea de vita sau de peste, andivele sunt o foarte buna garnitura. Se pot coace, fierbe sau praji pentru a obtine o aroma deosebita.