Ardeii umpluti nu trebuie sa fie intotdeauna intregi, iar compozitia nu e obligatoriu sa aibe si orez. De pilda, pentru o gustare rapida sau un aperitiv ingenios si delicios, poti incerca aceasta reteta de ardei umpluti cu branza si ciuperci, care, mai ales daca sunt facuti pe gratar, iti vor lasa gura apa.

Ingrediente

2 ardei grasi mari 200 g de sunca feliata subtire 8 felii de cascaval o ceapa tocata 170 g ciuperci feliate 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi maruntiti sare piper
Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 200°. Taie ardeii pe jumatate si inlatura-le codita si semintele.

2. Intr-o tigaie, in cele 2 linguri de unt si ulei de masline, caleste ciupercile, usturoiul, ceapa, adaugand sare si piper. Dupa 1-2 minute, da focul mic si lasa compozitia timp de 20-30 de minute.

3. Spre final, adauga sunca taiata fasiute subtiri si mai lasa tigaia pe foc 3-5 minute.

4. In rastimp, aseaza in fiecare jumatate de ardei cate o felie de cascaval, umple ardeiul cu compozitia din tigaie, apoi aseaza inca o felie de cascaval deasupra compozitiei.

5. Da ardeii la cuptor intr-o tava pentru 15-20 de minute, sau coace-i pe gratar cu lemne, pentru o aroma mult mai bogata, pana cand cascavalul devine o crusta de culoare auriu inchis.