Cauti sa faci ardei umpluti, insa te ingrijoreaza ca va iesi un preparat greu pentru organism? Gateste-i cu carne de pui, orez si legume, si veedea ca asta e cea mai usoara reteta cu carne tocata pe care o poti prepara.

Ingrediente

6 ardei 2 linguri ulei 3 rosii/2 cepe, pentru capac 150 ml piure de rosii

Ingrediente pentru umplutura

600 g piept/pulpe de pui tocate 1 ardei 2 morcovi medii 2 cepe 3 linguri orez 1/2 legatura marar o lingurita busuioc proaspat sare piper
Mod de preparare:
  1. Toaca ceapa cat mai marunt si combin-o cu 1 ardei tocat fin, morcovul ras, mararul, busuiocul si orezul. Potriveste de sare si piper, apoi pune compozitia intr-o tigaie, in putin ulei incins.
  2. Intoarce amestecul de carne tocata in tigaie pana ce isi schimba uniform culoarea. In rastimp, curata ardeii de cotoare si seminte. Umple ardeii cu compozitia din tigaie, apoi pune-le capac, fie din rosii taiate rondele, fie din jumatati de foi de ceapa.
  3. Asaza ardeii umpluti intr-un vas termorezistent, intr-o parte. Deasupra lor toarna sosul de rosii si completeaza cu apa, pana la jumatatea inaltimii ardeilor. Da preparatul la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 grade, intorcandu-i la jumatatea timpului de preparare.