Cauti sa faci ardei umpluti, insa te ingrijoreaza ca va iesi un preparat greu pentru organism? Gateste-i cu carne de pui, orez si legume, si veedea ca asta e cea mai usoara reteta cu carne tocata pe care o poti prepara.
Ingrediente
6 ardei 2 linguri ulei 3 rosii/2 cepe, pentru capac 150 ml piure de rosii
Ingrediente pentru umplutura
600 g piept/pulpe de pui tocate 1 ardei 2 morcovi medii 2 cepe 3 linguri orez 1/2 legatura marar o lingurita busuioc proaspat sare piper
Mod de preparare:
- Toaca ceapa cat mai marunt si combin-o cu 1 ardei tocat fin, morcovul ras, mararul, busuiocul si orezul. Potriveste de sare si piper, apoi pune compozitia intr-o tigaie, in putin ulei incins.
- Intoarce amestecul de carne tocata in tigaie pana ce isi schimba uniform culoarea. In rastimp, curata ardeii de cotoare si seminte. Umple ardeii cu compozitia din tigaie, apoi pune-le capac, fie din rosii taiate rondele, fie din jumatati de foi de ceapa.
- Asaza ardeii umpluti intr-un vas termorezistent, intr-o parte. Deasupra lor toarna sosul de rosii si completeaza cu apa, pana la jumatatea inaltimii ardeilor. Da preparatul la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 grade, intorcandu-i la jumatatea timpului de preparare.