Iti plac ardeii umpluti la nebunie, insa te-ai saturat de varianta clasica, cea cu tocatura? Incearca o reteta mult mai usoara, plina cu legume de ardei umpluti, gatiti in stil italian!
Ingrediente
1. Curata si rade morcovul si telina, apoi toaca ceapa, usturoiul si baconul cat mai marunt.
2. Frige baconul tocat marunt pentru 3-4 minute, pana cand se rumeneste bine. Adauga apoi ceapa, usturoiul si untul.
3. Dupa ce legumele s-au inmuiat, adauga morcovul si telina si pune capacul tigaii pentru 5-6 minute, amestecand periodic.
4. Adauga orezul si 200 ml apa, amesteca bine si pune din nou capacul, pana cand scade complet compozitia.
5. Adu verdeata tocata, sare si piper, precum si 4-5 linguri de sos de rosii. Amesteca bine, apoi incorporeaza parmezanul.
6. Umple ardeii curatati de cotoare, seminte si partile albe cu ajutorul unei lingurite. Creaza capace pentru ardei din rosiile taiate felii si indeasa rosiile in ardei.
7. Asaza-i pe toti intr-o tava de cuptor termorezistenta si scufunda-i in amestecul dintre 200 ml de apa si restul de sos de rosii.
8. Da tava la cuptor la 180 grade pentru 45-50 minute, intorcandu-i la jumatatea timpului.