Arici din aluat de biscuiti
40 minute
4 portii
Mediu
Ingrediente:
100 g migdale macinate
100 g biscuiti pisati
70 g zahar pudra
80 g unt
3 linguri pudra de cacao
Ingrediente pentru ornat:
20 g margarina
50 g ciocolata amaruie
20 migdale decojite si taiate feliute
2-3 linguri ciocolata rasa
Mod de preparare:
1. Se amesteca bine migdalele macinate cu biscuitii, zaharul, cacaua si untul, pana se obtine un aluat uniform.
2. Se lasa totul la rece 40 de minute. Se fac apoi, din maretul aluat, niste guguloaie un pic tuguiate la un capat. Trebuie sa faceti in asa fel incat sa aiba forma corpului de arici.
3. Se topeste totul la baie de aburi: margarina, impreuna cu ciocolata, apoi se freaca bine si se unge spatele „aricilor” cu aceasta compozitie.
4. Deasupra se presara ciocolata rasa (pana nu se intareste glazura) si/ sau se infig migdalele in locul acelor de arici. Folositi-va imaginatia, doamnelor, se spune ca mai mult de jumatate din arta culinara inseamna poezie si dragoste!
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews