Aricii din aluat de biscuiti sunt un desert minunat mai ales pentru copii. Avem reteta de la Andra!

Ingrediente:

100 g migdale macinate 100 g biscuiti pisati 70 g zahar pudra 80 g unt 3 linguri pudra de cacao

Ingrediente pentru ornat:

20 g margarina 50 g ciocolata amaruie 20 migdale decojite si taiate feliute 2-3 linguri ciocolata rasa
Mod de preparare:

1. Se amesteca bine migdalele macinate cu biscuitii, zaharul, cacaua si untul, pana se obtine un aluat uniform.
2. Se lasa totul la rece 40 de minute. Se fac apoi, din maretul aluat, niste guguloaie un pic tuguiate la un capat. Trebuie sa faceti in asa fel incat sa aiba forma corpului de arici.
3. Se topeste totul la baie de aburi: margarina, impreuna cu ciocolata, apoi se freaca bine si se unge spatele „aricilor” cu aceasta compozitie.
4. Deasupra se presara ciocolata rasa (pana nu se intareste glazura) si/ sau se infig migdalele in locul acelor de arici. Folositi-va imaginatia, doamnelor, se spune ca mai mult de jumatate din arta culinara inseamna poezie si dragoste!