Si un adolescent poate prepara aripioarele astea de pui glazurate cu miere si mustar, iar asta pentru ca nu ar avea mare lucru de facut. In 2-3 pasi obtii aripioare crocante, cu gust dulceag si caramelizat.
Ingrediente
10-12 aripioare de pui 100 g unt 3 linguri miere 2 linguri mustar 1 lingura sos soia 1/2 lingurita pudra de usturoi 1/2 lingurita boia de ardei dulce 1 lingurita oregano sare piper
Mod de preparare:
- Spala bine aripioarele si lasa-le deoparte. Topeste untul si combina-l cu mierea, mustarul, sosul de soia si condimentele.
- Pune aripioarele intr-un vas cat mai intins, apoi toarna marinada deasupra. Agita carnea putin, incat toate sa fie unse cu amestecul aromat.
- Acopera aripioarele cu folie alimentara si da carnea la rece pentru minim 2 ore.
- Asaza toate aripioarele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unge-le cu marinada ramasa, apoi da-le la cuptor pentru 50-55 de minute la 180 de grade, in functie de cuptor, sau pana cand se rumenesc bine si le poti patrunde usor cu furculita.