Aspicul de fructe rosii este un desert foarte bun pentru vara. Se face repede, e racoros si contine putin zahar. Incearca si tu aceasta reteta simpla!
Ingrediente
10 capsuni 4 linguri mure 4 linguri afine un grepfrut rosu 60 g zahar o pastaie vanilie 4 foi gelatina
Mod de preparare:
- Foile de gelatina se pun in apa rece sa se inmoaie. Intre timp, 100 ml apa, zaharul si pastaia de vanilie se pun pe foc.
- Se lasa siropul 2 minute pe foc, se scoate pastaia si se adauga gelatina scursa de apa in exces. Se amesteca pentru a se topi și se adauga sucul de grepfrut.
- Capsunile se spala si se taie in patru, repartizandu-le in forme individuale. Se adauga murele si afinele.
- Se toarna sucul, se acopera formele cu folie de aluminiu si se dau la frigider pentru 6 ore.
Bunica te sfatuieste
- Dupa ce s-a inchegat gelatina, pune bolurile intr-un vas cu apa calda, sa se desprinda ușor aspicul.
- Inlocuiește apa cu ceai rece din fructe de padure sau compot din fructe roșii, precum zmeura, capșune sau coacaze. Aspicul va capata o aroma deosebita.
- Servește deliciosul aspic rece, ornat cu frișca sau impreuna cu o cupa de inghețata.