Baghetele de mozzarella pane sunt o gustare crocanta la exterior si elastica la interior, perfecta pentru a fi servita ca aperitiv sau alaturi de o salata verde proaspata.
Ca si gustare, recomand servirea baghetelor de mozzarella pane cu sosul marinara.
Ingrediente
150 g mozzarella 1 ou 4-5 linguri lapte 100 g faina 300 g pesmet oregano sare piper
Mod de preparare:
- Taie bucatile de mozzarella pe lungime, in baghete de grosimea unui deget, si de 5-7 cm lungime.
- Bate oul si adauga laptele, apoi pune pesmetul intr-o farfurie intinsa.
- Intr-o alta farfurie intinsa, amesteca faina cu oregano, sarea si piperul.
- Trece fiecare bagheta de mozzarella prin ou, apoi prin faina, din nou prin ou si apoi prin pesmet si pune-le la prajit pentru 2-3 minute, pana devin aurii pe toate partile.
Sfat util
✽ Este indicat ca atunci cand cumperi mozzarella, sa alegi o varianta mai maturata, mai tare, intrucat se va topi mai greu si nu va iesi din crusta formata.
Vezi si alte retete cu mozzarella