Sunt usor de preparat si numai buni pentru zilele in care nu stii ce sa gatesti cu ce ai in frigider. Totul e sa ai 3-4 dovlecei de marime medie sau mare si ingredientele tale preferate pentru umplutura.
Ingrediente
3-4 dovlecei 300 g piept de pui tocat 1 ou 2 catei usturoi o ceapa mica 1 lingura ulei de masline 100 g rosii cherry/1/2 conserva rosii cuburi 1 lingurita condimente italiene 70 g mozzarella 50 g parmezan 2 linguri pesmet sare piper 2 linguri patrunjel
Mod de preparare:
- Spala si taie dovleceii pe lungime, apoi scobeste interiorul fiecarei jumatati cu o lingura, pana ce scoti toate semintele si putin din pulpa.
- Soteaza ceapa tocata marunt, impreuna cu usturoiul maruntit in lingura de ulei. Dupa 1-2 minute, adauga rosiile cherry tocate sau rosiile cuburi, apoi lasa amestecul pe foc pentru inca 2-3 minute. Potriveste de sare si piper si da compozitia de pe foc.
- Combina legumele sotate cu carnea de pui tocata si adauga oul, mozzarella, condimentele italiene. Umple barcutele de dovlecei cu amestecul obtinut, apoi presara pe fiecare parmezanul urmat de putin pesmet.
- Da barcutele de dovlecei la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 25-30 de minute. Serveste-le cu patrunjel proaspat deasupra.