Cocosul e printre cele mai preferate ingrediente in deserturi, iar in combinatie cu ciocolata e cu atat mai delicios. Aveam deja o reteta de bomboane Bounty, dar cum e post si sigur vei pofti la ceva dulce, iata si o reteta fara ingrediente de origine animala.
Ingrediente
240 g smantana de cocos (partea solida din laptele de cocos) 200 g nuca de cocos 2-3 linguri zahar pudra o lingura ulei de cocos esenta de vanilie
Ingrediente pentru glazura
200 g ciocolata neagra 1 lingura unt de cocos
Mod de preparare:
- Lasa laptele de cocos la frigider cu minim 2 ore inainte de a prepara desertul. Cand laptele e suficient de rece, scoate partea solida, ce se separa la suprafata.
- Pune laptele separat impreuna cu uleiul de cocos, zahar pudra si vanilia intr-o cratita si incalzeste-le foarte putin, cat sa se lichefieze. Adauga fulgii de cocos si amesteca.
- Cu mainile umezite, formeaza batoanele de cocos si asaza-le pe o tava in care ai asezat hartie de copt. Da batoanele formate la congelator pentru 30 de minute.
- Pentru glazura, rupe ciocolata in bucati cat mai mici si da-o la microunde sau bain marie pentru 1-2 minute. Daca topesti ciocolata la microunde, intrerupe incalzirea la fiecare 30 de secunde si amesteca in ciocolata, pentru a evita arderea ei.
- Trece batoanele de cocos prin glazura de ciocolata si asaza-le la loc pe foaia de copt. Da desertul la frigider pentru minim 30 de minute.
Sfaturi utile:
✽ Alternativ, poti turna compozitia de cocos intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si o poti aplatiza pe fundul tavii. Dupa ce o scoti de la frigider, ridica compozitia folosindu-te de hartia de copt si taie batoanele cu cutitul.